CS:GO

Zemětřesení v Astralis, po konci HUNDENA a sportovního ředitele míří na bench gla1ve

Zemětřesení v Astralis, po konci HUNDENA a sportovního ředitele míří na bench gla1ve
22. 6. 2023
  |  

Zpravodajské weby již dříve informovaly o konci analytika HUNDENA, který v dánských Astralis působil šest měsíců. Po šesti letech se navíc s organizací rozloučil i ředitel sportovního úseku Kasper Hvidt. Na bench nově míří gla1ve, Altekz se vrací do akademie. Nahradí je b0RUP a Staehr

Letní přestupové období znovu otřásá světem Counter-Striku, pořádně se do toho obuly i dánské hvězdy Astralis. Historicky nejúspěšnější organizace se patrně snaží znovu získat svou zašlou slávu a rozhodla se zpřetrhat vazby s nepříliš oblíbeným HUNDENem, jehož přestup z Heroic byl přinejmenším nesportovní. Spolu s analytikem oznámili i konec sportovního ředitele Kaspera Hvidta, který se na přestupu HUNDENa podílel.

Nově organizace oznámila i změny v aktivní soupisce. Na bench je poslán legendární dánský IGL a vítěz 4 Majorů gla1ve, kterému se s novými sestavami nepovedlo vrátit do starých kolejí. Jeho místo v soupisce zabírá bývalý hráč Sprout, Victor "Staehr" Staehr, který u svého předešlého zaměstnavatele strávil rok a půl. Po svém nejdelším angažmá se přesouvá do organizace s nejvyššími cíli a bezesporu se pro něj jedná o nejvěhlasnější štaci v kariéře. S příchodem Staehra se na pozici IGL přesouvá blameF, jehož herní styl nebyl příliš sestavě vedené gla1vem po chuti.

Kromě geniálního stratéga a lodivoda Astralis posílají pryč z hlavní sestavy i nedávnou akvizici Altekze. Ten se vrací zpět do Astralis Talents, čímž na bench v dánské akademii posílá další legendu severského Counter-Striku Xyp9xe. Místo Altekze v hlavní sestavě zaujme Johannes "b0RUP" Borup. Třiadvacetiletý hráč za své bezmála sedmileté působení mezi světově známými týmy vystřídal organizace jako Tricked, Heroic, MAD Lions nebo Copenhagen Flames, po konci kodaňské organizace si ale musel hledat místo jinde. Štěstí se na něj usmálo právě u Astralis, se kterými se bude chtít vyšplhat zpět na vrchol.
„Jsem opravdu nadšený, že se nám povedlo se Sprout dohodnout na okamžitém přestupu Staehra, který je bezpochyby jedním z největších dánských talentů uplynulých pěti let. Je veřejným tajemstvím, že jsme po něm pokukovali již dlouhou dobu a perfektně se hodí do plánů naší sestavy. Těším se na vzájemnou spolupráci a pomoc plně rozvinout jeho potenciál,“ komentoval trenér casle příchod Staehra, který ze Sprout přišel před vypršením smlouvy.

„V souvislosti s b0RUPem, je to hráč kterého známe moc dobře. Přivedli jsme ho, aby plnil specifické role v systému, kterým hodláme hrát a osobně očekávám, že týmu a spoluhráčům hodně přinese. Je mu jen 23, ale vnáší k nám mnoho užitečných zkušeností a s celou pěticí hráčů, kterou v týmu máme, opravu věřím, že se nám povedlo najít lepší balanc v sestavě a přinese to hodně energie a fire power,“ vyjádřil se i k druhé posile.

Zdroj úvodní fotky: astralis.gg

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.