CS:GO

ZEDKO po IEM Fall: Tiebreaker nesedl, admina jsme přemluvili na fotbal

ZEDKO po IEM Fall: Tiebreaker nesedl, admina jsme přemluvili na fotbal
5. 10. 2021
  |  

Exkluzivní rozhovor s Jindřichem "ZEDKO" Chybou o uplynulém IEM Fall, zázemí ve Švédsku i jednotlivých zápasech.

SINNERS bojovali až do poslední chvíle o účast na PGL Major Stockholm. Jak se jedna z hvězd domácí jednička dívá na uplynulý IEM Fall, co říká na tiebreaker zápasy nebo jaké ohlasy vzbudily výkony SINNERS u fanoušků?

Jste zpět doma po návratu ze Švédska. Jak sis užil pobyt ve Stockholmu?

Ve Stockholmu to bylo fajn, měl jsem hezký výhled z pokoje a hotel byl na top úrovni. Bohužel ven z hotelu jsme nemohli, pokud jsme nepoprosili admina, aby si šel snámi ven zakopat fotbálek na odreagování.

Nějaký moment, který ti utkvěl v paměti z eventu, od pořadatelů, ze zázemí?

Naše pracc room byla nachystaná na top úrovni. Každý hráč dostal IEM Fall 2021 tričko + polštářek s designem SINNERS. Zároveň i s uvítacím papírem, kde bylo super motivující počteníčko.

Dokážeš IEM Fall porovnat s nějakými turnaji, které jsi hrál v minulosti (V4, MDL v Americe,…)?

Tenhle turnaj nejde porovnat se žádným turnajem kterého jsem se zúčastnil, neskutečná kvalita, ochota a obětavost adminů. Kdykoliv jsme něco potřebovali vše bylo zařízeno během chviličky. Určitě nejlepší turnaj, na kterým sem doposud byl a doufám, že jich přidáme o dost více.

Chyběla divácká kulisa nebo jsi byl raději, že se hraje "gaming roomech" bez fanoušků v ochozech?

Myslím si, že každýmu týmu vyhovuje hrát před fanoušky a my nejsme výjimkou. Bohužel je situace jaká je a s tím se nedá nic dělat, i když tento turnaj se odehrával v pracc roomkách tak jsme si ho společně užili. Věřím, že se před fanouškama na tier1 eventu ještě uvidíme.

Nástup do skupinové fáze IEM Fall 2021 jste měli fantastický. Čekali jste, že začnete třemi výhrami?

Vstup do skupinové fáze nám vyšel na jedničku s každým jsme hráli mapu, kterou jsme si představovali. Osobně jsem věřil v tento povedený start, všichni víme, že jsme na LANu o dost silnější což se i projevilo. Po třech výhrách jsme byli správně naladěný.
Jaká byla konfrontace s Complexity (opět), Heroic a Endpoint? Těžké zápasy, ale vy jste je jako tým zvládli bravurně. Byly tam nějaké rozdíly například oproti BO3 zápasů z EPL?

Myslím, že jsme se dokázali hodně poučit z EPL zápasů a přenést to do dalšího tier1 turnaje. Co zápas, to jiný gameplan na každého soupeře. Tyto turnaje nám dávají nespočet zkušeností a zápas co zápas se dokážeme mnoho naučit. Je jen otázka času kdy to zlomíme a začneme se umísťovat lépe a lépe.

4. den už výhra nepřišla. Co se stalo v zápase s Movistar Riders? Byl soupeř tak dobře připraven? Nebo vás zradilo "kouzlo" BO1, ve které není prostor k zaváhání? 

Zápas s Movistar Riders byla jedna velká smůla a plno chyb. Sešlo se to nejhorší, co mohlo, v nejdůležitější chvíli turnaje. Několikrát v zápase jsme vedli, a nechali jsme se zbytečně dotáhnout soupeřem na vyrovnaný výsledky. Bohužel to je CSKO, kdo udělá víc chyb prohraje. V tomto zápase jsme to byli my.

Prohra s Astralis a šli jste do tiebreaků… Vlastně poprvé, co něco takového na turnaji při rovnosti bodů bylo. Jak se ti formát líbí?

Formát tiebrakeru se mi upřímně moc nelíbil. Nemyslím si, že tiebraker je to správné kde se rozhodne, kdo postupuje. Radši bych to viděl na nějaké rematche...
SINNERS ve své herní místnosti, odkud odehráli zápasy IEM Fall 2021 | Zdroj: SINNERS Esports
Ke hře samotné v tiebreaku. Movistar Riders jeli jako mašina a během chvíle byl konec nadějí. Jde to nějak zpětně reflektovat, proč toto MR3 a španělský soupeř nesedl?

Nevím, jestli to jde zpětně reflektovat. Celkově tiebrakery nám nesedli je tam málo kol a každá chyba rozhodne. Týmy proti nám v tiebrakerech byly zkrátka lepší.
 
Jaký byl nástup do posledního tiebreaku s Heroic a následné pocity? Zklamání? Ten tlak hodin předtím musel být ohromný.

Nástup do posledního tiebreakeru byl těžký. Chtěli jsme hrozně urvat aspoň to 3.místo ve skupině, když už jsme o druhé přišli. Bohužel, i přes dobrý start kde jsme vyhráli stranu 2:1 jsme to opět nedotáhli do vítězného konce. Nedokážete si představit to zklamání po posledním tiebrakeru.

Fanoušci z domácí scény i ze zahraničí vám posílali velkou podporu. Od koho Tě během turnaje nejvíc potěšila zpráva nebo komentář?
 
Fanoušky jsme opravdu hodně vnímali. Chodilo nám neskutečně mnoho zpráv na sociální sítě a tímto bych jim chtěl znovu poděkovat. Bylo hezké, když jsme dohráli poslední tiebraker a odcházeli z roomek na pokoje, tak jsme jeli s Karriganem ve výtahu, který nám řekl že jsme hráli opravdu dobře a ať nevěšíme hlavy.
 
Když bys měl hodnotit zpětně tu letošní cestu do tohoto momentu od jarního snažení v otevřených kvalifikacích a tier 2 / 3 turnajích, přes ESEA Premier, EPL, až před brány PGL Major, jaká slova bys proto hledal?

Jde vidět, když tým opravdu chce a tvrdě pracuje a jde si za svým snem tak to opravdu jde. Stačí chtít a makat co nejvíc to jde. Před půl rokem jsem si nepředstavoval, že by jsme byli takto daleko jak jsme teď. Jsem moc rád, že jsme udělali takový progres a nezastavujeme je stále před náma ještě hodně turnajů.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.