CS2

Závěr dubna očima CZ/SK týmů v Evropě: Dynamo s titulem z EPL, SINNERS v problémech

Závěr dubna očima CZ/SK týmů v Evropě: Dynamo s titulem z EPL, SINNERS v problémech
9. 5. 2024
  |  

Druhá zastávka Road to MČR se blíží a špičkové domácí týmy před druhým velkým tuzemským turnajem ladí formu i v Evropě. Z papírově nejlepší čtveřice Dynamo, SINNERS, Sampi a UNiTY se do turnajů s celoevropskou konkurencí nejčastěji dostává první zmíněný čtyřlístek, zatímco UNiTY budou možná na Tipsport CS Spring hrát s více tajmenými kartami. Jak se ale Eclotu, SINNERS a Sampi vedlo v Evropě? Pojďme si jejich počínání zrekapitulovat!

V týdenní sérii článků budeme vždy mapovat výkony české špičky na domácích i zahraničních turnajích. Vzhledem k relativně bezpečné dominanci celků Dynamo Eclot, SINNERS a Sampi bude rekapitulace vždy reagovat na výsledky tohoto tria, v případě úspěchů UNiTY či českých organizací s mezinárodními sestavami zahrneme do přehledu i tyto celky. S ohledem na objektivitu se bude pořadí odvíjet od pořadí dle pozice v žebříčku portálu HLTV.org. 

SINNERS

  • HLTV ranking: #50

Hra SINNERS se v poslední době podobá cestování na horské dráze. Navíc se spekuluje o možném zásahu do sestavy, největší vlnu spekulací rozjel příspěvek Maxe "SHOCK" Kvapila na sociální síti X, ve kterém hledal hráčského agenta. Po zimním přestupu NEOFRAGA z Dynama Eclot by tak u čtvrtého týmu loňského MČR mohlo dojít ke změnám. 

Ty se sice oddálily úspěšnými výsledky v průběhu dubna, od jeho začátku ale uteklo několik týdnů a bohužel i velké množství turnajů. Na konci dubna po nepřesvědčivých výkonech se Sangal a Zero Tenacity SINNERS skončili v RES Regional Series 3 Europe na samotném chvostu pořadí. Bez výhry vypadli i z turnaje Elisa Invitational Spring 2024, kde skončili na dělené šestnácté příčce. V cestě za úspěchem si neporadili se sestavami BLEED, Endpoint a B8.

Alespoň dvě výhry se SINNERS povedlo ukořistit na CCT Season 2 Europe Series 1. Do turnaje Hříšníci vstoupili vítězstvím 2:1 nad HAVU, prohry s PARIVISION a Zero Tenacity ale znamenaly komplikaci v úvodní skupinové části turnaje. SINNERS sice měli na mále, díky kontumaci zápasu s Nemigou a vítězství 2:0 proti 1WIN ale přeci jen postoupili do play-off. Ve vyřazovací části však nestačili na světové devatenáctky z Gaimin Gladiators 0:2, což se neslučovalo s pokračováním v turnaji.

Zatím posledním turnajem SINNERS byl Hellcase Cup 9, kde česká jednička dostala pozvánku přímo do play-off. V něm sice SINNERS přehráli 2:1 Endpoint, hned v dalším kole ale podlehli 0:2 sestavě Nemigy a s turnajem se rozloučili na děleném pátém místě.

Sampi

  • HLTV ranking: #54

I Sampi se na konci čtvrtého měsíce činili. Na European Pro League Season 15 dokráčeli po výhře nad Permittou až do finále, kde ale bfullovi svěřenci nestačili na Dynamo Eclot poměrem 1:3. 

Stejně jako SINNERS, tak i Sampi startovali na Hellcase Cupu 9. Na rozdíl od dříve zmíněné sestavy se ale úřadující mistři ČR nemohli radovat z přímé pozvánky do vyřazovacích bojů a tak si museli cestu do play-off proklestit přes skupinu C. V ní však bohužel s jedinou výhrou skončili až třetí, což znamenalo předčasný konec v turnaji. Poněkud smutným příběhem celé skupiny bylo, že Sampi dvakrát prohráli s týmem ALTERNATE aTTaX a proti Endpointu si vůbec nezahráli.

Zatím posledním turnajem pro Sampi byl CCT Season 2 Europe Series 2. Do turnaje Sampi vlétli skvěle, přehráli GamerLegion Academy i Permittu, následnou prohru 1:2 s Endpointem odčinili vítězstvím 2:1 nad RUSH B. Z postupu do play-off se ale Sampi moc dlouho neradovali, v osmifinále Single Elimination pavouka totiž padli 0:2 s BLEED.
Dynamo Eclot slavilo na EPL S15 titul po vítězství 3:1 nad Sampi I Zdroj: Facebook @dynamoeclot

Dynamo Eclot

  • HLTV ranking: #75

I přes výsledkově úspěšný duben se Dynamo Eclot v prvním vydání nového výsledkového servisu paradoxně nachází až na chvostu českých účastníků evropských turnajů. Jako jediná česká organizace Dynamo dokázalo urvat v průběhu dubna titul, když po skalpech Astralis Talent, Alliance, SINNERS, MOUZ NXT a Sampi ovládli European Pro League Season 15. 

Nevýrazná pozice v žebříčku HLTV bude ale dost možná způsobena malým počtem odehraných turnajů. Po úspěchu v EPL totiž Dynamo nastoupilo pouze do RES Regional Series 3 Europe, kde dvakrát prohrálo s MOUZ NXT a ani výhra s 1WIN nestačila na více než dělené deváté místo.

Nyní se kromě Tipsport CS Spring sestava pod vedením trenéra replaye chystá na turnaj United21 Leagues Season 15, který otevřou zápasem proti převážně britské soupisce Verdant.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.