League of Legends

Zápas týdne LEC: G2 dostalo rychlý stomp od stále neporažených Rogue

Zápas týdne LEC: G2 dostalo rychlý stomp od stále neporažených Rogue
5. 2. 2022
  |  

Vyrovnaný zápas dvou předních týmů tabulky? Nikoliv. Rogue ukázali, že momentálně v Evropě nemají konkurenci a G2 uštědřili porážku za 25 minut.

Půlka zápasů LEC za námi a Rogue stále nenašli přemožitele. Mají perfektní skóre 9-0 a s tímto tempem míří na „invincibles“ split, který se doposud povedl jenom v roce 2015 Fnatic. Za sebou nechali už týmy jako Vitality, Fnatic, MAD Lions a naposledy právě G2, s nimiž se uskutečnil poslední zápas týdne.

Nejúspěšnější evropská organizace šla do těžkého duelu v dobrém rozpoložení, ale to jim bylo málo platné. Rogue soutěži jasně dominují a v současné chvíli by lepší roster v Evropě člověk jenom těžko pohledal. Proti G2 to byla jednostranná záležitost, která skončila za 25 minut. Perfektní macro hra v podáni Rogue, kterou doplňují nadstandardní individuální výkony. Stačí se jenom podívat na výčet – Larssen 8/0/9 na Corkim, Malrang 2/1/11 na Xin Zhaovi nebo Trymbi 1/1/13 na Rakanovi.

G2 po celou dobu zápasu nemohli najít odpověď. Nepodchytili tempo výborných Rogue a mohou být rádi, že zápas neskončil ještě dříve. Za celý zápas získali pouze 4 killy a 2 turrety. Jeden z nejlepších midlanerů v Evropě caPs? Skóre 1/5/0, tohle jeho zápas rozhodně nebyl.

České derby pro Patrika

Velký upset víkendu připravili EXCEL s Patrikem. Organizace si pomalu začíná navykat na příchod Mikyhox a zúročili jeho akvizici. Ve vypjatém zápase se jim podařilo přehrát Fnatic, kteří naopak jdou formou trochu dolů. Skvěle se ukázalo právě české ADC. Patrik se skóre 4/1/12 dominoval v zápase a pomohl tak k největší výhře svého týmu v dosavadním splitu.

Nestihli jste přenos? Podívejte se na záznam.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.