League of Legends

Zápas dne: český souboj v LEC!

Zápas dne: český souboj v LEC!
18. 6. 2021
  |  

Konečně je to tady. Dnes v 19:00 se proti sobě postaví všichni 4 čeští zástupci v nejvyšší evropské League of Legends soutěži, LEC. Carzzy a Humanoid vs Patrik a Denyk. Kdo získá cenné body?

Poprvé v historii nejvyšší evropské League of Legends ligy budou v jednom zápase hned 4 čeští hráči. Kromě toho, že to bude úžasný souboj nejlepších CZ hráčů LoLka na světě, je to hlavně úžasná motivace pro mladé LoL hráče na české scéně, že se dá prosadit v zahraničí a to i na té nejvyšší úrovni. Vždyť právě Matyáš “Carzzy” Orság a Marek “Humanoid” Brázda se před pár týdny vrátili s MAD Lions z Islandu, kde na MSI 2021 hráli proti nejlepším týmům ze všech regionů světa.

MAD Lions vs. Excel Esports. Bude to souboj David vs. Goliáš?

Pokud bychom si měli vsadit, jasným favoritem v zápasu jsou MAD Lions s Carzzym a Humanoidem. Úřadující šampioni z jarního splitu LEC zatím drží skóre 2 výhry a 1 prohra (proti G2 Esports) a naopak Patrik s Denykem hrající za Excel si zatím připsali pouze 1 výhru a to nad Schalke 04, navíc ještě přišla porážka od Astralis, kteří v minulém splitu obsadili velmi špatné předposlední místo. A tahle prohra bude v budoucnu při sčítání bodů do play-off možná dost mrzet.
 


Největším tahákem bude souboj na bot lince:
 
Rostoucí hvězda Carzzy v dresu MAD Lions proti nejstabilnějšímu českému AD Carry, Patrikovi. Snad si tentokrát Carzzy nepickne Ezreala a zvolí si nějaký agresivnější pick. Oba hráči mají svůj specifický playstyle. Patrik většinou hraje bezpečněji, trochu na jistotu, ale velice konzistentně, je prostě páteří svého týmu.
 
Naopak Carzzy se svým supportem Kaiserem jsou velmi často agresivní bot linka, kde si rádi jdou i pro 2v2 kill bez nějaké podpory dalších spoluhráčů.
Hodně zajímavý souboj nás čeká také na středové lince. Patrik “Humanoid” Brázda proti jednomu z největších veteránů evropského LoLka.  Jeho soupeřem bude totiž norský hráč Erlend “Nukeduck” Holm. Nukeduck už má ale, zdá se, roky své největší slávy za sebou a naopak “náš” Humanoid je v životní formě!
 
Predikce: MAD Lions - WIN
 

Další doporučené zápasy LEC tento víkend:

Pátek 18. 6. | 21:00 | Fnatic vs. Vitality 

Bývalý jungler týmu Fnatic, Selfmade, vyzve své ex-spoluhráče na souboj. Vzhledem k tomu, že jeho odchod byl opředený kontroverzemi kolem možné toxicity v týmu, tak tohle bude dost možná hodně explozivní souboj na herní mapě i mimo ni.
 

Sobota 19. 6. | 21:00 | G2 Esports vs. Rogue

Perfektní LoLko by měl přinést papírově nejzajímavější souboj tohoto týdne. Mnohonásobní šampiona LEC, G2, sice v minulém splitu pohořeli a neprobojovali se ani do finále, ale jejich cíl je jasný, znovu vyhrát LEC a vyhrát i podzimní mistrovství světa. V sobotu se s nimi ale poperou hráči Rogue, kteří právě skončili v jarním splitu na 2. místě a jsou zároveň králové taktické hry a kontroly mapy.
 
Všechny zápasy LEC je možné sledovat na Youtube nebo Twitch kanále LEC.
 
Zdroj náhledového obrázku: facebook.com/MADlionsEN
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.