CS:GO

Zámořská jízda startuje. Kdo se s kým utká a kde sledovat IEM Dallas 2023?

Zámořská jízda startuje. Kdo se s kým utká a kde sledovat IEM Dallas 2023?
29. 5. 2023
  |  

Zámořský turnaj IEM Dallas 2023 se kvapem blíží a už od dnešního večera do neděle bude možné sledovat 16 celků, kteří se v americkém Texasu utkají o titul, $100,000 a slot v IEM Cologne 2023. V akci budou také česko-slovenští hráči v týmech MOUZ a OG Esports.

Turnaj od ESL je tradičně rozdělen na dvě skupiny po 8 týmech, v nich je prioritou týmů postoupit do finále Upper Bracket, z něj vítěz postoupí do semifinále a poražený do čtvrtfinále. Právě do této fáze postoupí i následně vítěz spodní části bracketu. Kompletní harmonogram, včetně časů zápasů, naleznete zde.

Ve skupině "A" začnou ve vzájemných BO1 zápasech Heroic s 9z, fnatic s MOUZ, FURIA proti OG Esports a G2 Esports s Nouns. Postupně se také utkají i v dalších kolech. Tedy lepší z prvních dvou vzájemných dvojic se utkají v 2. kole Upper Bracket, poražení v 1. kole Lower Bracket. Oba česko-slovenské zástupce tak bude možné sledovat v rámci jedné skupiny.

Do skupiny "B" zasáhnou postupně dvojice FaZe vs. Evil Geniuses, ENCE vs. Complexity, Liquid vs. Astralis a Cloud9 vs. Grayhound. Zejména v případě severoamerického Team Liquid a dánských Astralis bude zajímavé sledovat, jak se, byť BO1, zápas bude vyvíjet. Bracket skupiny "B" svádí k tomu, zda se FaZe oklepou po konci na Major turnaji, jejich část pavouka do finále Upper bracketu se totiž nezdá být nikterak složitá.

Důležitým podmotivem obou skupin bude boj severoamerických organizací a týmů o vyřazovací část, tedy možnost hrát před texaským publikem. Právě po skupinách dojde na vyřazovací část, nejprve v pátek půjde o dvě čtvrtfinále, následně v sobotu dvě semifinále a závěrečným programem bude nedělní showmatch a finálový BO3 zápas.

Přímý přenos zápasů z IEM Dallas 2023 můžete sledovat na tradičních ESL kanálech v anglickém jazyce a můžete vybírat z obou feedů dle vaší preference. Česko-slovenské vysílání zajišťuje portál PLAYzoneCZ na svém Twitch kanále.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.