League of Legends

Základní fáze LFL je u konce, v play-off chybí Karmine Corp

Základní fáze LFL je u konce, v play-off chybí Karmine Corp
19. 3. 2023
  |  

Nejpopulárnější ERL soutěž za sebou má úvodních 18 BO1 zápasů. Do top šestky se probojoval Kamilius, ale v play-off poprvé budou chybět Karmine Corp.

Sešup největšího týmu tier 2 scény pokračuje. Francouzská organizace Karmine Corp dominovala domácí i mezinárodní scéně, loni navíc způsobila poprask, když do svých řad získala Rekklese. Od jeho příchodu ale jako kdyby přišlo prokletí – tým sice dokázal na jaře alespoň zachránit split výhrou na EU Masters, ale následně se na něj ani nekvalifikoval, což se zopakuje.

Špatný ročník nyní odčinit nedokázaly, spíše naopak. Karmine Corp skončily na devátém místě základní fáze, což je jejich nejhorší umístění historie. Doposud braly nejhůře šesté místo loni v létě, předtím bylo zvyklostí končit na nejvyšších příčkách, nejčastěji zakončené výhrou i v play-off. Tam se nyní nepodívají a management čeká v offseason hodně práce, aby mašinu znovu nastartovali.

Slovenští fanoušci mohou mít radost tak napůl. Kamilius se s Team GO rozehrál do slušné formy a top dvojka jim unikla jenom o horší vzájemné zápasy, celkové třetí místo je i tak úspěch a roster se může těšit na blížící se play-off. Již ve středu 22. března vyzvou GameWard, zápas je speciální navíc tím, že právě z tohoto týmu Kamilius přestoupil.

Toplaner Kio, druhý slovenský zástupce v lize, znovu bere nejhorší možné umístění. Přestup do Izi Dream mu nepomohl, tým skončil na posledním místě se skóre 3-15, pro mladého topaře je to tak další split bez play-off.

V kvalitních výkonech pokračují LDLC OL, dvojnásobný vítěz loňského ročníku. Organizace ovládla tabulku a zajistila si nejlepší výchozí pozici do play-off. Pozoruhodný výkon nejen díky tomu, že jejich výkladní skříň, tedy botlinka Exakick + Doss, nyní předvádí skvělé výkony v LEC. Náhrada v podobě Jeskly a Zoelyse zatím vypadá kvalitně a francouzský celek se pokusí získat hattrick prvních míst.

Do play-off se probojovala i akademie Team BDS Academy, ale jenom o skóre oproti dalšímu slavnému „béčku“ Vitality.Bee.

Vyřazovací část LFL začíná 23. března duelem Team Go s GameWard, o den později si to rozdají Solary s akademií BDS. Formát je ve všech ERL ligách stejný, tudíž oba postupující následně odehrají zápas spolu. Vítěz půjde na horšího z duelu LDLC a Aegis, tedy dvou nejlepších týmů ligy.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.