League of Legends

Základní část ERL je u konce: Češi jsou ve španělském play-off, Slovákům split skončil

Základní část ERL je u konce: Češi jsou ve španělském play-off, Slovákům split skončil
11. 3. 2022
  |  

Po 18 zápasech je u konce také základní část Evropských regionálních lig. Jak dopadli Random, Dreedy, Kio a Kamilius?

LVP – Španělsko

Vše dobře dopadlo. Toplanerovi Dreedymu s Barcou se podařilo udržet druhé místo, čímž si zajistili účast na EU Masters a také lepší výchozí pozici v play-off. Tam je sice čekají lídři tabulky Fnatic TQ, ale po případném vypadnutí zamíří do Loser’s bracketu, kde získají další šanci projít až do finále.

Ve zbývající čtyřce, která se podívá do play-off, jsou i BISONS ECLUB. Nenápadný tým v čele s midařem Randomem dokázal získat celkově 9 bodů, což stačilo na čtvrtou pozici. Trošku si cestu do vyřazovací části zkomplikovali, v posledním duelu proti MAD Lions Madrid si mohli pozici pojistit, ale po nečekané prohře potřebovali dobré výsledky kolem sebe. Ty naštěští přišly, prohráli Heretics i Giants a BISONS tak mohli slavit.

Play-off je ale opravdu za rohem, už 14. března je na programu první duel mezi KOI a Movistar Riders. První jmenovaná organizace, ve které figuruje i barcelonský Gerard Piqué, také měla namále, ale klíčový duel o postup do nejlepší šestky zvládla. O tři dny později půjdou do akce právě BISONS, kde na ně čekají G2 Arctic. Barca svůj zápas odehraje v sobotu 19. března.

Pro Randoma jde o premiéru v play-off. Midlanerovi v posledním splitu LVP top šestka jenom těsně utekla, když skončili o jednu pozici níže. Naopak Dreedy je dá se říci veterán, v loňské sezóně totiž celou Španělsku ligu ovládl, na což navázal i druhým místem o split později. V obou případech play-off byl Dreedy ve finále, což by si rád letos určitě zopakoval.

Kromě trofeje a věčné slávy jde také o nasazení do EU Masters. To zatím mají jisté jen Fnatic TQ díky vítězství v základní části. Zbylé dvě pozice získají první a druhý tým play-off.

Přejeme Dreedymu a Randomovi hodně štěstí!
Rozlosování play-off LVP I Zdroj: Lol.fandom.com

LFL – Francie

Z nejsledovanější Evropské regionální ligy nejdou dobré zprávy. Oba slovenští zástupci totiž nezvládli finiš ligy a ani jeden z nich se do play-off nepodívá.

Kio se Solary končí na sedmém místě se ziskem 8 bodů. Velká smůla, protože do play-off nejdou jenom kvůli horším vzájemným zápasům. GamersOrigin o pozici nad nimi totiž mají stejný počet výher, přesto si vyřazovací část zahrají. Solary bohužel selhali a z posledních čtyř zápasů nevyhráli ani jednou, což by na případný postup stačilo. Prohráli i vzájemný duel právě s GamersOrigin, což je dost možná stálo místo v top šestce.

GameWard končí na místě osmém. Kamiliusovi a spol. se delší dobu nepodařilo najet na vítěznou vlnu, zejména druhá polovina ligy pak byla hodně nepovedená. Z posledních 9 zápasů pouze dvakrát vyhráli a celkový zisk sedmi bodů byl ve finále málo. Velká škoda, play-off v obou případech bylo velmi blízko a můžeme jenom doufat, že získané zkušenosti využijí v následujícím splitu.

LFL nadále potvrzuje, že je to velmi vyrovnaná soutěž. Rozdíl mezi prvním a pátým jsou pouhé 2 body, play-off tedy slibuje zajímavou podívanou. Šampiony se stali Team LDLC, o bod za nimi jsou Karmine Corp s Rekklesem, ti druhé místo uhájili díky lepšímu skóre oproti Team BDS Academy. Čtyřku a pětku ligy tvoří Vitality.Bee a Misfits Premier.
 
Francouzské play-off začne 16. března ve středu duelem Team BDS Academy a GamersOrigin. O den později jdou na řadu Misfits Premier a Vitality.Bee. Winner’s Bracket, kde jsou Karmine Corp a Team LDLC, je na programu až 23. března.

I zde jde o důležité nasazení do EU Masters. První a druhý tým play-off jde rovnou do skupinové fázi, trojka a čtyřka zamíří do Play-in a účast na „mini Worlds“ si musí nejprve vybojovat.
Rozlosování play-off LFL I Zdroj: Lol.fandom.com

Hitpoint

Play-off v Česku už jede na plné obrátky. Dynamo Eclot v úvodním duelu Loser’s bracketu porazili SINNERS a nyní čekají na soupeře, kterým bude někdo z dvojice eSuba a Entropiq. Nejlepší český zápas bude k vidění 13. března v neděli od 17:00.
Pokud nedojde k překvapení, měli by se tyto týmy opět utkat ve finále. To je na programu rovněž v neděli o týden později.  
Rozlosování play-off Hitpoint I Zdroj: Lol.fandom.com
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.