CS:GO

Začínají se formovat CS2 Majory, Valve rozposlalo výzvy organizátorům

Začínají se formovat CS2 Majory, Valve rozposlalo výzvy organizátorům
19. 7. 2023
  |  

Vydání CS2 je na spadnutí a za zavřenými dveřmi už se začínají připravovat Majory pro rok 2025 a 2026. Valve oslovilo všechny organizátory, ať se o volné sloty začnou ucházet.

Očekávání na vydání CS2 rostou. Hráči i fanoušci dostali k ruce nové informace, které se týkají hlavních esport událostí, tedy Majorů. Valve již začíná připravovat turnaje pro roky 2025 a 2026, společnost měla rozeslat informace organizátorům s tím, ať se o jednotlivá data ucházejí.

Pro zmíněné ročníky přijde na okruhu změna, turnaje se uskuteční vždy těsně před začátkem offseason, a to jak v létě, tak zimě. Původní data byla nastavená na květen a listopad, nyní budou posunuty na červen a prosinec. Systém kvalifikací zůstává stejný, organizátoři se postarají o vše a na event mohou pozvat i vybrané týmy.

Valve momentálně sbírá přihlášky jednotlivých organizátorů a následně proběhne proces výběru. Mezi preferovanými podmínkami jsou například ověřené lokality, kde už úspěšné turnaje proběhly, tradiční formáty či vhodná časová zóna pro herní základnu CS2.

První Major na novém herním titulu CS2 proběhne v hlavním městě Dánska již v březnu příštího roku. Očekávanou premiéru dostala na starost společnost PGL, která za sebou má například Antwerpy či Stockholm. Kvalifikace do Kodani začnou v lednu roku 2024.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.