League of Legends

Začínají jarní EMEA Masters, do Play-In vstupují i favorité turnaje

Začínají jarní EMEA Masters, do Play-In vstupují i favorité turnaje
15. 4. 2024
  |  

Populární tradiční turnaj nejlepších týmů evropských regionálních soutěží proběhne na jaře naposledy ve starém tradičním formátu s Play-In fází a hlavní fází se základními skupinami. Do boje jdou české týmy i reprezentanti scény hrající v zahraničí.

Pojďme nahlédnout na Play-In skupiny a naznačit očekávání, která úvodní fázi turnaje provází.


SKUPINA A

V pro českého fanouška nevýrazné skupině by mělo být papírově jasně. Favority na postup jsou kyperští Anorthosis Famagusta hrající v řecké lize a Nigma Galaxy, šampioni zajímavého arabského regionu. Nigma v sestavě schovává dva korejské importy a bude chtít zazářit i v main stage. Slovinští SPIKE Syndicate při evropské premiéře mohou jen zaskočit, Ruddy Esports z NLC teoreticky favority porazit mohou, příliš se s tím ale nepočítá.

Předpokládaní postupující: Anorthosis Famagusta, Nigma Galaxy

SKUPINA B

Další rok, další šance pro Entropiq. A skupina, ze které by český mistr rozhodně postoupit měl. Na domácího krále čeká zajímavý souboj se Sawyorem a jeho One Man Army, která skončila druhá v Beneluxu. Chorvatší šampioni ligy EBL, BeFive, jsou považováni za možného černého koně, druhým hlavním postupovým kandidátem ale bezpochyby budou italští Macko Esports s legendárním supportem Clickem. 

Předpokládaní postupující: Macko Esports, Entropiq
Los EMEA Masters Spring 2024 | Zdroj: EMEA Masters

SKUPINA C

Také v céčku nenajdeme tolik zajímavých duelů či týmů, zajímavý ale bude duel o druhé postupující místo. To první by pro sebe měli sebrat turečtí BoostGate Esports, kteří v TCL skončili na třetím místě. Portugalští GTZ v minulém splitu EMEA Masters urvali šokující čtvrtfinále a pro zopakování potřebují nechat za sebou řeckého šampiona, Team Phantasma. Nejedná se ale o stejný tým, sestava je kompletně jiná. Mistr Beneluxu KRC Genk Esports sice má v sestavě zajímavé hráče, liga je ale zcela určitě nemohla připravit tak kvalitně jako jejich soupeře. Boj o druhé místo ale může být velmi zajímavý i díky nim.

Předpokládaní postupující: BoostGate Esports, Team Phantasma


SKUPINA D

Nejjasněji rozložená skupina, boj o postup by zde určitě neměl schovávat žádné drama. Třetí tým LFL Gentle Mates se slovenským supportem Kamiliem patří k celkovým favoritům turnaje a bude překvapením, pokud ztratí jedinou mapu v Play-In fázi. Vzít ji mohou Geekay Esports, arabská dvojka by měla postoupit také. Pro české GLORE a portugalské EGN půjde o zajímavé zkušenosti proti obrům, společně pak sehrají duely o čest či o případné zamíchání situace. Jejich postup by se rovnal zázraku.

Předpokládaní postupující: Gentle Mates, Geekay Esports

EMEA Masters startují dnes od 17 hodin, s českým komentářem je lze sledovat na Twitchi Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč