Dota 2

Začíná WEU kvalifikace na The International 2022: Bojovat bude také český midař Supream^!

Začíná WEU kvalifikace na The International 2022: Bojovat bude také český midař Supream^!
12. 9. 2022
  |  

Už to bývá každoroční tradice. Konkurencí nejnabitější region ve snaze zúčastnit se závěrečného turnaje DPC sezony Dota 2 je ten západoevropský. A stejně jako každý rok i letos se na pravděpodobně nejprestižnější turnaj esportového světa probojuje jen jeden tým.

Pravidla jsou jasná. Získat co nejvíce DPC bodů v jednotlivé sezoně a zajistit si tak přímou pozvánku na The International. Letos se to povedlo dvanácti týmům (a dvěma Čechům a jednomu Slovákovi, což je rekordní účast), další osmička bojuje v kvalifikacích jednotlivých světových regionů. A 13. září začíná tuzemským fanouškům ta nejbližší, západoevropská.

Mimo brány vrcholu DPC sezony i letos prozatím zůstalo hned několik velkých jmen, jako Team Liquid, Team Secret, Nigma Galaxy nebo Alliance. Kvalifikace se zúčastní také např. Team Bald Reborn, kde na pozici carry figuruje pravděpodobně nejpopulárnější streamer Doty 2, Gorgc.

Tuzemští fanoušci však budou mít jedno velké želízko v ohni. Midař Supream^ totiž hájí barvy týmu Into the Breach. Supream^ se mezi elitu již tuto sezonu mezi elitu podíval s týmem Alliance, když ve vůbec první letošní DPC tour hrál v první divizi právě za vítěze třetího ročníku The International. Dopadlo to však neslavně. Tým Alliance z první divize sestoupil a Supream^ se s týmem rozloučil.
Západoevropská část snahy dostat se na The International každoročně patří mezi
nejbrutálnější světové kvalifikace. Vítěz může být jen jeden a konkurence je skutečně
obrovská. A dokonce se i stalo, že vítěz západoevropské kvalifikace celý turnaj nakonec vyhrál (modří vědí)!

Supream^ a jeho spoluhráči tak nemají úplně nejrůžovější vyhlídky na případný úspěch, ale stát se může cokoliv, a navíc dobrý výkon v kvalifikaci také může zajistit, že si hráčů např. všimne o něco silnější organizace. Navíc začínají v horní části vyřazovacího pavouka.

Celé kvalifikace se zúčastní dvanáct týmů a hraje se formátem double-elimination BO3, pouze grand finále bude BO5. Vítěz postupuje přímo na The International 2022. Ozvláštněním letošních kvalifikací je tzv. Last Chance Qualifier, který nabízí ještě další možnost úspěchu. Jedná se o další turnaj pro druhé a třetí nejlepší týmy z regionů, kde nakonec dva poslední také postupují na závěrečný event. Jedná se o velmi vítané rozšíření formátu nabízející větší šanci na úspěch.

První zápas bude mít na starost Team Liquid proti DGG Esport 13. září v 10:00 našeho času. Supream^ se na scénu dostane ve stejný den proti silnému Team Secret. Jejich bitva začne v 16:00.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.