League of Legends

Začíná poslední fáze LEC, v top čtyřce jsou i MAD Lions

Začíná poslední fáze LEC, v top čtyřce jsou i MAD Lions
17. 4. 2023
  |  

Jarní split LEC se přesouvá ze skupinové fáze do play-off. V něm zůstala čtyřka nejlepších, o titul si znovu zahrají i MAD Lions.

Kritika a těsný postup do top osmičky? Pro MAD Lions žádný problém! Zlatí lvi do jarního splitu nevstoupili v dobré formě, nechybělo mnoho a ve skupinách kvůli tiebreakeru vůbec nebyli. Tam sice na začátek dostali stomp od G2, ale následné dva duely s Fnatic a Astralis zvládli. Proti prvnímu jmenovanému celku to opět bylo extrémně těsné, protože hráči nezvládli zničit odkrytý Nexus s třetinou HP.

Historie se na to už však neptá a úodruhé za sebou si MAD Lions zahrají v poslední fázi, kdy začíná ostré BO5 play-off. Bohužel pro ně, utkají se právě s obhájci titulu G2, kteří jsou překvapivě v nižším bracketu. Fanoušci uvidí předčasně rematch finále s tím rozdílem, že pro vypadnuvšího split zcela končí.

Carzzy a spol. jsou také v trochu v schizofrenní situaci. Kromě LEC zlata jde také o účást na blížícím se MSI v Londýně, na který se mohou nyní dostat dvěma způsoby. Pokud vyhrají split, nemusí kromě organizačních záležitostí spojených s cestováním nic řešit. Jestli ovšem vypadnou s G2, musí doufat, že právě tento tým obhájí trofej, protože pokud se tak stane, kvalifikují se MAD Lions díky nasbíraným championship bodům.

Série mezi dvěma zimními finalisty je na programu v pátek od 18:00. Ještě dříve, v pondělí 17. dubna, odehrají svůj zápas dva francouzské týmy BDS a Vitality. Oba celky jako účastníci upper bracketu mají luxus ještě „jednoho pokusu“ v případě, že vypadnou. Horší tým narazí právě na lepšího z dvojice MAD Lions a G2, což bude tvořit semifinálový souboj.

LEC svého šampiona pozná již v tomto týdnu, v sobotu proběhne právě zmíněný semifinálový souboj, o den později si některý z týmů do svých kanceláří odnese cennou trofej.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.