CS2

Začíná play-off na prvním CS2 Majoru, v akci i Frozen

Začíná play-off na prvním CS2 Majoru, v akci i Frozen
28. 3. 2024
  |  

Historicky první play-off na titulu CS2 začíná. Osm nejlepších týmů zabojuje o unikátní zápis do historie a cenu $500 tisíc.

Ready, set, go. V dánské Kodani zůstali už jen ti vyvolení. Někdo z nich v neděli večer zvedne nad hlavu tu nejcennější trofej, kterou lze v Counter-Striku získat. A není ledajaká, tato bude mít již navždy označení jako ta úvodní v nové éře populárního FPSka. Souboj může začít.

V top osmičce se představí očekávané celky, včetně FaZe, kde nastupuje Frozen. Ten je na Majorech stálící, ale zatím si z žádného neodvezl větší úspěch. V super-týmu, jakém právě je, doufá, že to změní. V cestě mu ale stojí rozjetá parta Spirit, která smetla všechny v cestě na nedávném turnaji v Katowicích.

Teprve 17letý talent Donk se vyšvihl mezi přední CS2 hráče a FaZe se pokusí zazlobit i tentokrát. Na srovnání sil dojde hned ve čtvrtek od 20:00. Před nimi svůj zápas odehrají Vitality a Cloud9, favoritem je první jmenovaný celek. O triumf se hlásí také Na'Vi, kde si stále zvykají na novou éru bez s1mpla, či G2. Oba týmy musí projít přes Eternal Fire, resp. MOUZ, aby šanci stále měly.

Formát play-off je klasický, neuvidíme tedy žádný Double Elimination Bracket. Každé prohrané kolo, potažmo mapa, může rozhodnout. Postupující se utkají v sobotu 30. března ve stejných časech od 17:00 a 20:00. O vítězi se rozhodne v neděli po osmé večer.


Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.