Dota 2

Začíná PGL Arlington Major 2022! Jak se bude dařit skiterovi a SabeRLightovi-?

Začíná PGL Arlington Major 2022! Jak se bude dařit skiterovi a SabeRLightovi-?
3. 8. 2022
  |  

Letošní DPC sezona vrcholí. Ještě před tím než však hráči budou moci bojovat o bájný Aegis na The International 2022, čeká je poslední major roku 2022 v americkém Texasu. Chybět nebudou ani dva hráči, které tuzemští fanoušci velmi dobře znají: skiter a SabeRLight-.

Na turnaj PGL Arlington Major 2022 se kvalifikovalo celkem osmnáct týmů, odhodlaných bojovat o prize pool 500 000 dolarů, a ještě více cenných 4 570 DPC bodů. Jelikož se jedná o poslední velký turnaj letošní DPC sezony, mohou si týmy definitivně zajistit účast na vrcholu sezony v podobě The International 2022. Na závěrečný mega turnaj se může kvalifikovat celkem 12 týmů, jistou kvalifikaci mají prozatím čtyři z nich: Thunder Awaken, PSG.LGD, TSM (SabeRLight-) a OG. 

Bohužel se na turnaji nepředvede všech 18 týmů, kvůli problémům s vízy se musel odhlásit čínský tým Xtreme Gaming. Celkově se představí 4 organizace ze západoevropského regionu, tři z čínského, tři z východoevropského a po dvou týmech nabídnou jihovýchodní, severoamerický a jihoamerický region. 
Rozdělení skupiny na PGL Major Arlington
Před startem turnaje se ještě fanoušci mohli pokochat aktuální formou týmů na Riyadh Masters 2022, turnaji pořádaném v Saudské Arábii s masivním prize poolem 4 miliony dolarů. I když se na turnaji nehrálo o DPC body, představila se na něm hojná účast špičkových týmů v čele s TSM, OG nebo PSG.LGD. A právě čínský gigant PSG.LGD dokázal ukořistit první místo. 

Druhého a posledního letošního majoru se zúčastní také slovenský carry hráč skiter, který s týmem Tundra Esports. Celá organizace zažívá velmi silný rok a díky skvělým výkonům dokázala ukořistit třetí místo na předchozím majoru ve Stockholmu. Tentokrát patří možná ještě k větším favoritům, nutno však dodat že stockholmského majoru se nezúčastnily čínské týmy.  Na turnaji se objeví také český offlaner SabeRLight-, nikoliv však se svým domovským TSM, který nezvládl kvalifikace, ale jako stand-in za západoevropský tým Entity, jenž na papíře nepatří mezi nejsilnější týmy, se SabeRLightem- na soupisce však mohou překvapit. 

Turnaj se odehraje tradičním způsobem: týmy jsou rozděleny do dvou skupin, kde se formátem single round-robin utkají v BO2 hrách o vyřazovací boje. První čtyři týmy z každé skupiny postupují do horního pavouka, pátý a šestý tým do dolní části vyřazovacího pavouka a zbytek na turnaji končí. Fanoušci se tak mohou v jen základní skupině těšit na výživných 56 zápasů, které potrvají až do 8. srpna. 
Aktuální pořadí dle DPC bodů
Bude nadmíru zajímavé sledovat, jak bude vypadat střet met každého z regionů, obzvláště když se po delší době major turnaje znovu účastní čínské týmy, které jsou na podobných eventech vždy velmi silní a přináší netradiční taktiky a drafty. Povede se skiterovi a týmu Tundra Esports potvrdit pověst jednoho z momentálně nejsilnějších světových týmů? A překvapí stand-in SabeRLight-? 

Na tyto a další otázky vám odpoví samotný PGL Arlington Major 2022, který začíná již zítra, 4. srpna v pět hodin našeho času. A web Sazka Esport bude po celý čas turnaje samozřejmě u toho! 

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.