Dota 2

Začíná letní tour DPC: V boji o Arlington Major se představí i SabeRLight-, BOOM a skiter!

Začíná letní tour DPC: V boji o Arlington Major se představí i SabeRLight-, BOOM a skiter!
6. 6. 2022
  |  

Nejsou tomu ani tři týdny, co ESL One Stockholm Major zakončil druhou letošní DPC tour poté, co tým OG dokázal ve finále fenomenálním výkonem porazit severoamerické TSM, jejichž barvy hájí také český offlaner SabeRLight-. Světová Dota 2 však nespí. V úterý 7. června odstartují první zápasy již třetí letošní DPC tour. Tentokrát je ve hře PGL Arlington Major ve Spojených státech amerických!

Oba dva – z pohledu tuzemských fanoušků – důležité regiony, tedy severoamerický a západoevropský, prošly několika změnami na soupisce týmů, které se budou v první divizi DPC ucházet o důležité DPC body, finanční odměnu a v neposlední řadě také možnost kvalifikace na druhý letošní Major. V obou regionech však i nadále zůstává většina českých a slovenských hráčů, kteří spolu síly měřili už na jaře.

Největší změnou v západoevropském regionu představuje absence týmu Nigma Galaxy. Kuroky, Miracle a další nezažívají šťastné období a na jaře se jim povedlo sestoupit do druhé divize. Naopak se vrací tým Alliance, bohužel již bez českého midaře Supream^ na soupisce. 

Za tým Tundra Esports se znovu na safelane představí talentovaný slovenský hráč skiter, který na závěrečném jarním eventu ve Stockholmu dokázal se svým týmem ukořistit třetí místo. Hned za nimi na pozici čtvrté skončili hráči Gaimin Gladiators, jejichž barvy na midu zastupuje skvěle hrající BOOM. Oba dva týmy navíc patřili k nejsympatičtějším účastníkům celého turnaje, ať už ve hře samotné nebo mimo ní.
Ještě o kus lépe si vedli hráči TSM, tentokrát ze severoamerického regionu, kteří skončili na místě druhém. SabeRLight- hrál i přes počáteční potíže s COVID-19 celý turnaj opravdu výborně, na celkový triumf to však nestačilo.
V severoamerickém regionu měl český rybníček v jarní DPC tour ještě jedno zastoupení, bohužel tým The Cut se i přes udržení v první divizi rozhodl s českým offlanerem Adem rozvázat spolupráci. Ade však alespoň dokázal ovládnout základní část jarního splitu domácí Sazka eLEAGUE 2022 a momentálně s týmem Young patří mezi největší favority na celkové vítězství.

Každý z regionů letní DPC tour hraje celkově o 205 000 dolarů a 1150 DPC bodů, které se celou sezonu sčítají a mohou zajistit účast na prestižním The International 11, který letos bude v Singapuru. 
 
Západoevropský region má k dispozici znovu hned čtyři kvalifikační sloty na srpnový PGL Arlington Major 2022. Vzhledem k formě týmů Tundra Esports a Gaimin Gladiators je tak možné, že se česko-slovenská stopa otiskne i na druhém majoru letošního roku. Severoamerický region má k dispozici sloty pouze dva, TSM však momentálně platí za nejlepší tým regionu a počítá se s tím, že diváci v srpnu budou moci fandit i SabeRLightovi-. Na stockholmském majoru naprosto příšerně hrající Evil Geniuses tomuto faktu navíc nahrávají.

Hned 7. a 8. června se diváci mohou těšit v západoevropském regionu na oba dva zástupce česko-slovenské scény v podobě BOOMa a skitera. SabeRLight- s týmem TSM se do hry dostane až o pár dní poté, konkrétně 11. června. Komu z hráčů se podaří zajistit si kvalifikaci na PGL Arlington Major 2022 nejdříve?


Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.