League of Legends

Začíná jarní split LCS! Nastoupí hlavní rostery, 100 Thieves vyzvou Team Liquid

Začíná jarní split LCS! Nastoupí hlavní rostery, 100 Thieves vyzvou Team Liquid
4. 2. 2022
  |  

Měsíční turnaj Lock-in je u konce, týmům začíná standardní jarní split. TSM i Cloud9 by měli do hry vyslat plné sestavy a Freeze s 100 Thieves čeká ta největší zkouška.

Zatímco Evropa je zhruba v polovině svého jarního splitu, LCS teprve začíná. Odehrál se totiž druhý ročník Lock-in turnaje, který zvládli Team Liquid obhájit. Ve finále si poradili s rozjetými Evil Geniuses 3:0 a mladým puškám ukázali, že do starého železa nepatří a zkušenosti také nejsou k zahození.

Akcie EG tak jako tak šly zásadně nahoru a nyní se s nimi počítá jako s legitimní contendery. Duo mladých „odchovanců“ Jojopyun a Danny vypadá výborně, právě oni mohou být velkými tahouny za možným úspěchem týmu. Roster se v Lock-inu dobře prodal, vliv také mělo i to, že jsme zatím nemohli vidět v akci za Cloud9 Korejce Summita a Berserkera, u TSM zase jejich čínské importy Keaiduo a Shenyi.

Podle všeho by problémy spojené s vízy a cestováním měly být u konce, oba týmy do hry vyšlou to nejsilnější, co mají k dispozici. V USA už je také kouč Cloud9 LS, na kterého bude vyvinutý velký tlak. Na Twitteru se spustila velká nevole proti akademii C9, protože prohrála úvodní utkání. Nutno podotknout, že nový trenér má na zápasy „béčka“ minimální vliv, přes to s ním byla prohra hojně spojovaná. Bude zajímavé sledovat, jak si organizace poradí s případným velkým tlakem a sérii nepovedených výsledků.

Jediný, kdo zatím nebude moci do hry vyslat všechny své importy, jsou Team Liquid. Korejec CoreJJ stále nemá zelenou kartu, tudíž jeho nástup do zápasu znamená jedno místo pro cizince mínus. V rosteru stále je ADC Hans Sama a toplaner Bwipo. Na managementu je pak těžká úloha vybrat, kdo zrovna do zápasu půjde. Rozhodování jim však ulehčují výkony náhradníků, zejména support Eyla si díky výkonům v Lock-inu možná řekl o to, aby byl v průběhu splitu využívaný ještě více.



Přidat musí 100 Thieves. Úřadující šampion překvapivě vypadl s Dignitas již ve čtvrtfinále a ač Lock-in nění směrodatný, může naznačit určité problémy. Je na realizačným týmu organizace nedostatky rychle odstranit a zaměřit se na úspěšný split – 100 Thieves totiž hned zkraje prověří Team Liquid.

Když se řeklo A, musí se zmínit i B, a tím jsou Dignitas. Podceňovaná organizace byla podle analytiků na odpis, ale povedlo se jim překvapivě postoupit do semifinále a tam vyhrát úvodní duel série s Team Liquid. Z původního rosteru zůstal v sestavě pouze ADC Neo, kterého doplnil například korejský jungler River z PSG.Talon či bývalý support TSM Biofrost. Pokud si udrží výkonnost z Lock-inu, umístění v horní polovině tabulky by je nemuselo minout.

LCS je na programu, vyjma superweeků, každou sobotu a neděli. Začátek vždy ve 22:30, po kterém následuje pět utkání. Zápasy lze sledovat na Twitch nebo YouTube kanále LCS.

Co sledovat?

Sobota, 5.2.
  • 22:30 – TSM vs. Evil Geniuses

​​​​​​​​​​Neděle, 6.2.
  • 00:30 – Team Liquid vs. 100 Thieves
  • 21:30 – CLG vs. 100 Thieves
  • 23:30 – Evil Geniuses vs. Cloud9
 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.