Dota 2

Začíná ESL One Malaysia 2022! Představí se i SabeRLight-

Začíná ESL One Malaysia 2022! Představí se i SabeRLight-
22. 8. 2022
  |  

Vzhledem k tomu že vrchol Dota 2 scény, The International 11, začíná až v polovině října, mají ostatní pořadatelé možnost potěšit fanoušky i dalším nášupem jejich oblíbeného esportu. Před nedávno skončeným majorem v americkém Arlingtonu se hráči podívali do Saudské Arábie, nyní pod vlajkou ESL zamíří do Malajsie. Leč se podobně jako v Rijádu nejedná o DPC turnaj, znamená vydatný předkrm před hlavním říjnovým chodem.

Podobně jako na Riyadh Masters 2022, který se pyšnil obrovským prize poolem 4 miliony dolarů, se in a ESL One Malaysia 2022 objeví týmy, které jinak na top scéně během roku spíše chyběly. Fanoušci se tak mohou těšit na týmy jako Alliance, Nigma Galaxy nebo Team Secret. 

A i když se turnaj honosí pouze desetinovým prize poolem než jaký byl v Rijádu, pozvánku přijalo také několik předních týmů, včetně severoamerického giganta TSM, jehož barvy hájí český offlaner SabeRLight-. Ten má za sebou nesmírně vydařený PGL Arlington Major 2022, kde jako stand-in na carry týmu Entity oslnil nejednoho diváka.

Celkem se turnaje zúčastní dvanáct týmů, které se v základní části utkají ve dvou skupinách stylem single round-robin (zápasy budou BO2). První dva týmy z každé skupiny postoupí do horní části vyřazovacího pavouka, třetí a čtvrté místo pak do dolní části. Zbytek na turnaji končí. Vyřazovací část začíná 26. srpna a všechny zápasy až na grand finále (BO5) budou odehrány stylem BO3.
Rozdělení skupin ESL One Malaysia 2022
Jak již napovídá počet zúčastněných týmů, jedná se o krátký týdenní turnaj, který slouží spíše k vyplnění mezery mezi posledním majorem a The International. Nicméně Dota 2 má v Malajsii naprosto fantastickou fanouškovskou základnu a organizace ESL vždy nabízí jednou z nejlepších produkcí vůbec. Hráči a diváci se tak mohou těšit na úžasnou atmosféru, kterou nabídne jistě vyprodaná Arena of Stars a neméně skvělé by mělo být i sledování u monitorů a televizí prostřednictvím streamovacích služeb.

Z pohledu českého fanouška pak bude zajímavé znovu sledovat SabeRLighta- ve svém týmu, kterému se v poslední DPC tour vůbec nedařilo a nedokázal se dostat na major. Hned čtyři hráči se však do Arlingtonu podívali jako stand-ini a vedlo se jim více než dobře. TSM tak bude před startem The International 11 doufat, že se i díky turnaji ESL One Malaysia 2022 dokáže dostat na vítěznou vlnu.

ESL One Malaysia 2022 začíná v úterý 23. srpna v 6 ráno našeho času.

 


Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.