CS:GO

Z kvalifikace do play-off. Dokáží Sampi v CCT Central Europe ještě víc?

Z kvalifikace do play-off. Dokáží Sampi v CCT Central Europe ještě víc?
25. 4. 2023
  |  

Česko-slovenská CS:GO soupiska organizace Sampi budí zájem publika poté, co se týmu podařilo projít uzavřenou kvalifikací a také swiss formátem hrané základní skupiny. Nyní bude na tým, který přitom v prostředí domácí scény téměř vždy vyhořel, čekal vyřazovací část mezinárodní soutěže.

Celá cesta Sampi turnajovou sérií CCT Central Europe Series 6 začala velmi nepříjemnou porážkou 1:2 s finskými VISU, na které nestačilo ani bezmála 70 killů od slovenského hráče Matúše "MATYS" Šimka. Poté se však sestava vykoupila, když zvládla ve své kvalifikační skupině eliminační zápas s BLINK (2:1) i rozhodující odvetu s VISU (opět 2:1).

Výsledkem byl postup do rozstřelového zápasu, kam se všechny týmy ze skupiny dostaly. Postoupit dál, tedy do hlavní swiss fáze turnaje CCT Central Europe, však mohla pouze polovina. V rozstřelovém BO3 duelu Sampi narazili na The Prodigies, se kterými si dokázali poradit po konzistentním výkonu v poměru 2:0.

Dost možná kritický a klíčový duel v rámci swiss formátem hrané základní části přišel hned na úvod. V prvním zápase si totiž Sampi poradili s Copenhagen Flames po skvělém comebacku v sérii, zejména pak na 3. mapě a obětovali tomu i konkureční turnaj Y-Games PRO Series. Poté přišlo ještě vítězství nad Sangal (2:1), následovala porážka s EYEBALLERS (1:2), ovšem fantastické vítězství nad BIG Academy, které zajistilo místenku v play-off.

Tým Sampi nyní bude čekat vyřazovací část CCT Central Europe Series 6, která začne v druhé polovině týdne (soupeř Sampi a SINNERS by měl být znám dnes večer) a finále bychom měli mít možnost sledovat již v neděli. Postup až do něj by byla více než pohádka, při aktuální jízdě by však mělo být zadostiučinění už zisk finanční odměny, případný posun v HLTV rankingu.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook @Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.