CS:GO

Y-Games PRO Series 2023 ovládl tým Astralis Talent, nejlepší z domácí scény byli DNE

Y-Games PRO Series 2023 ovládl tým Astralis Talent, nejlepší z domácí scény byli DNE
8. 6. 2023
  |  

Středečními zápasy o medaile vyvrcholil letošní ročník Y-Games PRO Series 2023. V akci byli kromě jiných také hráči dánské sestavy Astralis Talent a Dynamo Eclot. Celkový triumf ovšem padl do rukou dalšího academy celku.

Středa nabídla fanouškům CS:GO boj o titul na turnaji Y-Games PRO Series 2023 mezi dánskými Astralis Talent a maďarskými DomiNation. Ještě předtím však v napínavém BO3 zápasu o 3. místo zdolali hráči Dynamo Eclot polské Ignis Serpens a po loňském finálové účasti brali letos bronz.

Ve večerním finálovém zápase Astralis Talent jasně ukázali své kvality, díky kterým od počátku série vypadali výrazně lépe než jejich soupeř. DomiNation sice trápili v první polovině mapy de_inferno, kde získali 9 kol, ovšem následně se za CT potáceli s formou a Dánové otočili vývoj a zvítězili 16:11. 

První mapa očividně maďarské hráče nalomila a další pokračovalo i na de_mirage, kde naskočili Astralis Talent na CT straně a v první polovině dominovali výsledkem 11:4. DomiNation se už nedokázali zvednout a na druhé polovině nedokázali získat ani bod, čímž padli 4:16, celkově 0:2.

Astralis Talent za své vítězství inkasují přes $16,000, maďarský celek DomiNation pak $7,500. Bronzový tým Dynamo Eclot necelých $5,000 a slot na podzimní MSR 2023, tam by je dle pravidel měly doplnit další 3 nejlepší česko-slovenské celky z Y-Games PRO Series, což by v tuto chvíli byli Cryptova, SINNERS a Entropiq, byť ve všech případech je otázkou, zda by se turnaje zúčastnili. 

Například o budoucnosti Cryptovy není jasno, SINNERS se MSR doposud nezúčastnili a Entropiq nastupovali napůl v česko-slovenské sestavě. Případně dalšími v pořadí byli na 9. - 16. místě hráči ENTERPRISE a Sampi. Uvidíme, jak se situace během dalších měsíců ještě vyvrbí.

Astralis Talent vs. DomiNation

Výsledek - 2:0
  • de_inferno 16:11 (6:9)
  • de_mirage 16:4 (16:4)
  • de_overpass 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.