CS:GO

Y-Games PRO Series 2023: Dynamo Eclot bere bronz

Y-Games PRO Series 2023: Dynamo Eclot bere bronz
7. 6. 2023
  |  

Závěr letošního ročníku Y-Games PRO Series přinesl bitvu o bronz mezi Dynamo Eclot a Ignis Serpens. Česko-polská bitva nabídla divákům a fanouškům zajímavou podívanou, která skončila vítězstvíme DNE 2:1.

Na úvodní mapě série o 3. místo Y-Games PRO Series 2023 chtěli hráči Dynamo Eclot odčinit dvě středeční porážky, které v jiných evropských soutěžích přišly. A tým nezačal vůbec špatně a během prvních 6 kol se dostal do vedení 5:1. Pak však za CT hrající Ignis Serpens srovnali, respektive snížili na 7:8. Od startu druhé půle však dominovali čeští hráči, kteří zvítězili v 8 z 9 kolech 2. půle a Dynamo Eclot zvítězilo 16:8.

Druhá mapa nabídla fanouškům vyrovnané dějství, ve kterém dlouho tahali za delší konec hráči Dynamo Eclot, kteří však o svůj náskok vlivem 5 kol ze strany polského týmu přišli, ale pak si stejnou sérií dokázali vzít náskok zpět. Bohužel ani stav 14:11 nestačil, sérií 4 kol Ignis Serpens získali map point, a i když DNE srovnali, v prodloužení se radovali Poláci.

Cesta za bronzem Dynamo Eclot se ani na 3. mapě nerodila snadno a polští hráči Ignis Serpens dokázali velmi dobře začít na Vertigu za CT stranu, kdy se jim podařilo v jednu chvíli dostat do vedení 5:0, respektive 6:3. DNE ale dokázalo snížit v polovině na konečných 7:8. Navíc pak český tým začala skvěle za CT stranu a dokázal odskočit do trháku, který sice soupeř ještě korigoval, ale do boje o bronz už nezasáhl. Dynamo Eclot získalo po loňském stříbru letošní 3. místo po výhře 16:12 (2:1).

Ignis Serpens vs. Dynamo Eclot

Výsledek - 1:2
  • de_overpass 8:16 (7:8)
  • de_mirage 19:17 (6:9)
  • de_vertigo 12:16 (8:7)

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.