CS:GO

Xizt končí hráčskou kariéru. Vítěz Majoru, MVP DH Masters ovládl i turnaj v Česku

Xizt končí hráčskou kariéru. Vítěz Majoru, MVP DH Masters ovládl i turnaj v Česku
23. 9. 2021
  |  

Za 11 let hráčské kariéry zvládl Richard "Xizt" Landström mnohé od vítězství Majoru až po účast mezi nejlepšími 20 hráči za daný rok. Švéd dnes oznámil konec své kariéry.

Začal už na předchůdci CS:GO, poté však přeskočil na populární novou verzi FPS střílečky a od roku 2012 hájil jediné barvy týmu Ninjas in Pyjamas. Se švédským týmem se rozloučil Richard "Xizt" Landström až v roce 2018.

Poté si aktuálně třicetiletý Švéd odskočil do FaZe, Fnatic nebo Dignitas. S postupem času už však bylo jasné, že nastupuje nová generace hráčů a tak se Xizt rozhodl, že skončí s kariéru aktivního hráče, ale dle svého vyjádření u CS:GO zůstane.
Oznámení konce kariéry hráče | Zdroj: Twitter @Xizt
Během své kariéry dokázal švédský hráč získal titul na Majoru ESL One Cologne 2014. Vítězství má z dalších desítek turnajů od DreamHacků až po IEM.

V roce 2012 dokonce švédský hráč ovládl český turnaj AMD Sapphire CS:GO Invitational, ze kterého si v barvách Ninjas in Pyjamas odnesl $10,000.

Poslední turnaj, který Xizt ovládl byl PLG Grand Slam 2018. Nyní budou jeho kroky zřejmě směřovat do managementu, na analyst desk nebo trenérského postu.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.