League of Legends

Wunder je zpátky, legendární toplaner zaskočí za zraněněného Oscarinina

Wunder je zpátky, legendární toplaner zaskočí za zraněněného Oscarinina
28. 8. 2023
  |  

LEC čeká pikantní návrat. Wunder půlroku neodehrál profesionální zápas, ale bude muset zaskočit za zraněného Oscarinina. Dojde také na souboj s Adamem, jedním z rivalů.

Velký návrat dánského toplanera. Wunder zažil nejlepší éru evropského týmu historie G2, kde strávil čtyři úspěšné roky a s organizací dokázal to, co žádný jiný LEC tým. Po turbulentním konci a nuceném odchodu přijal pro sezónu 2022 nabídku konkurenčních Fnatic, ale v novém prostředí se příliš nedařilo. Ani jedna účast v finále a špatná výkonnost zejména v letošním roce znamenala, že byl Wunder v rámci týmu vyměmen za mladšího Oscarinina.

A jejich swap proběhne znovu, tentokrát opačným směrem. Nejedná se ovšem o žádnou taktickou změnu či překvapení, španělský toplaner má poraněnou ruku. I s ní zvládl odehrát vítěznou sérii proti Excel a zajistit Fnatic alespoň minimální účast na Worlds, tedy kvalifikačním souboji s Golden Guardians. Problémy s rukou si vyžadují operaci, na kterou Oscarinin míří.

Znamená to, že nebude včas připravený na souboj s BDS, ve kterém půjde o přímou kvalifikaci na mezinárodní turnaj do Jižní Koreji. Organizace nezmínila, jak dlouhá bude absence, lze ovšem očekávat, že do druhého říjnového týdne by měl být již kompletně zotaven a připraven naskočit.

Management Fnatic se rozhodl situaci vyřešit opětovným povoláním Wundera. Dánský toplaner si tak znovu zahraje za hlavní mužstvo, ve svém posledním oficiálním zápase se představil 6. února letošního roku. Od té doby nenastupoval ani za Fnatic TQ, tedy akademii organizace. Jeho zapojení do tréninkového procesu není jisté, ovšem data ze solo Q ukazují, že od startu nového splitu odehrál 68 zápasů.

V rámci Season Finals dojde také na pikantní souboj Wundera vs. Adam. Dánský topař právě mladého Francouze v kádru Fnatic nahradil, populární je také screenshot ze scrimů mezi G2 a Karmine Corp, které mnohonásobný LEC šampion nebral vážně a picknul Yuumi. Duel dvou rivalů jenom přidá na důležitosti této série.

„Nečekal jsem, že tento rok budu ještě hrát profi, ale týmu rád pomůžu v této neočekávané situaci,“ komentoval své rozhodnutí Wunder. V akci ho fanoušci uvidí v sobotu 2. září od 18:00, kdy startuje série s BDS.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.