League of Legends

Worlds míří do Mexika či Kanady! Světový šampionát zná místa konání pro rok 2022

Worlds míří do Mexika či Kanady! Světový šampionát zná místa konání pro rok 2022
22. 11. 2021
  |  

Největší mezinárodní turnaj v League of Legends čekají v příštím roce hned dvě premiéry. Worlds totiž poprvé zamíří do Kanady či Mexika, odehrávat se bude také v USA.

Po šesti letech se Worlds vrátí do Ameriky. Zatímco v roce 2016 turnaj probíhal pouze v USA, nyní ho čeká expanze do dvou sousedních zemí. Poprvé tak budou moci fanoušci vidět ty nejlepší světové hráče League of Legends v Mexiku či Kanadě.

První jmenovaný stát čeká play-in fáze, která se odehraje v hlavním městě Mexico City. V ní se utkají nejhorší seedy z jednotlivých soutěží a několik zástupců menších lig, jako například Turecko, Brazílie či Japonsko. Po odehrání před-kvalifikačního turnaje je na programu tradiční skupinová fáze, kterou bude hostit vyhlášená Madison Square Garden v New Yorku. Na stejném místě se bude konat také čtvrtfinále.

Semifinále příští rok připadne Torontu v Kanadě. Tam se profesionální League of Legends v rámci Worlds podívá poprvé, nicméně již před 5 lety město zažilo finále letního splitu LCS. Pro poslední sérii, která korunuje vítěze, se hráči vrátí opět do USA. Tentokrát však do San Francisca, konkrétně do haly Chase Center, tedy domovu NBA týmu Golden State Warriors.

„Máme radost, že můžeme v plné kráse vrátit League of Legends do Severní Ameriky. Chceme také přivítat fanoušky z celého světa, pokud to Covid-19 dovolí. Worlds je výkladní skříní našeho e-sportu a těšíme se, až tuto událost společně s lidmi oslavíme,“ řekl Head of Esports Naz Aletaha při oznámení nových měst.

Pokud na Worlds fanoušci skutečně zavítají, bylo by to poprvé po dvou letech. Ani v jednom z posledních dvou roků epidemiologická situace nedovolila lidi na tribuny pustit. Kvůli zhoršenému cestování se navíc poslední turnaj doslova „last-minute“ přesouval z Číny na Island.

Pro Severní Ameriku to bude v pořadí již čtvrtý turnaj Worlds. V roce 2012 se uskutečnil v Los Angeles, což bylo zopakováno i rok poté, ale do seznamu měst přibylo také Culver City. Poslední turnaj proběhl již ve zmiňovaném roce 2016, kdy se vítězem stali SK Telecom 1.

Foto: Riot Games

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.