League of Legends
LoL Worlds

EDG zvládli otočit sérii s Gen.G a poprvé si zahrají finále Worlds!

EDG zvládli otočit sérii s Gen.G a poprvé si zahrají finále Worlds!
31. 10. 2021
  |  

EDG postupují do finále! Čínský tým byl sice na hraně vyřazení, ale sérii proti Gen.G zvládl uhrát ve svůj prospěch.



Celokorejské finále se konat nebude. EDG sice byli po úvodní výhře a dvou prohrách v řadě na hraně vyřazení, ale v nejdůležitější chvíli se dokázali znovu probrat. Game 4 a zejména poté Game 5 skončila jasně v jejich prospěch a zaslouženě tak postupují do svého prvního historického finále.

Tam se utkají s velmi silnými EDG a podruhé za sebou tak uvidíme souboj mezi LPL a LCK o Worlds trofej. Tyto dvě soutěže potvrdily roli favoritů a momentálně se jedná o nejlepší ligy světa.

Podobně jako včera se odehrálo pět zápasů, k vidění tedy byly dvě velmi vyrovnané série. 

EDG vs. Gen.G

Výsledek - 3:2

  • Game 1: EDG

  • Game 2: Gen.G

Korea strikes back! Gen.G předvedli téměř perfektní hru a své čínské soupeře skolili za 30 minut. EDG po celou dobu zápasu tahali za kratší konec a povedlo se jim získat pouze 5 killů. Série je srovnaná!

  • Game 3:  Gen.G

Třetí zápas znovu ve prospěch Korejců. Gen.G předvedli dominantní výkon zkraje, ale v mid-late game nechali EDG srovnat a utkání ještě zdramatizovat. Nicméně kompletní otočka se nekonala a zástupce z LCK jde do trháku. Pokud vyhraje, uvidíme celokorejské finále.

  • Game 4:  EDG

Máme znovu srovnáno! EDG se po dvou porážkách zvedli a dominovali celý čtvrtý zápas. Absolutorium si zaslouží midlaner Scout, který zápas skončil se skóre 12/0/6 a měl tak téměř 100% podíl na všech killech. Jdeme na pátý zápas!

  • Game 5:  EDG

Stomp. Ničím jiným se rozhodující zápas mezi EDG a Gen.G nedá nazvat. Čínský tým předvedl skvělou show a postup do svého prvního finále v historii si pohlídal stylově.

Foto: Lol Esports

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport