League of Legends

WORLDS PLAY-IN PREVIEW: Prosadí se Vietnam, nebo nás čeká další postup PSG?

WORLDS PLAY-IN PREVIEW: Prosadí se Vietnam, nebo nás čeká další postup PSG?
9. 10. 2023
  |  

Z kvalifikačního duelu do play-in fáze postoupili BDS a my se pojďme podívat na poslední čtyři týmy úvodního dění světového šampionátu, dva z Vietnamu a dva z Jihovýchodní Asie.

Regiony VCS a PCS za sebou v posledních letech nemají příliš úspěchů. především Vietnam dlouho provázely velká očekávání. To stejné platí o Jihovýchodní Asii, která ještě v minulém formátu disponovala jedním jistým místem v základní části. V novém swiss formátu se ale týmy budou muset probojovat z play-in fáze.

Team Whales

Velryby z Vietnamu jsou úplným nováčkem Worlds i mezinárodních turnajů, organizaci se začalo dařit až v letošní sezóně, ve které dosáhla na stříbrou v obou základních částech, v playoff se dostali do finále až v létě.

Sestava je plná talentovaných hráčů, z těch známějších jmen poznáme junglera BeanJ a marksmana Artemise. Velmi dobrou sezónu má i midlaner Gloryy, který disponuje širokým championem poolem a měl by být hlavní zbraní nováčka.

GAM Esports

Vietnamský suverén posledních let, reprezentující region VCS v main stage světového šampionátu v minulém roce. Tentokrát GAM vyráží zkusit vybojovat postup z playinu, ve kterém jsou jedni z kandidátů na překvapení.

Midlane duou Levi a Kati je důvodem, proč GAM ve Vietnamu v současné chvíli nemají konkurenci. Od minulého Worlds prošla proměnou botlane, zkušený marksman Slayder do týmu zapadl a měl by v pohodě stačit konkurentům v úvodní fázi turnaje.

 


CBTC Flying Oyster

Létající ústřice známe z minulého světového šampionátu, jejich návrat skrz jihovýchodoasijskou ligu nebyl v letošním roce vůbec jednoduchý. Po pátém místě ze základní části proletěl tým losers bracketem do finále, ve kterém o jedinou mapu podlehl PSG Talon.

Lze očekávat jejich postup z druhého místa skupiny B, jungler Gemini s marksmanem Shunnem platí za přesně ty potřebné zbraně, které by tým měly posunout dál. Následně už bude záležet na jejich formě a patchi, bo5 série jim ale letos jdou výborně.

PSG Talon

Tradiční šampion PCS je po ročním výpadku zpět na největší světové stage, kde organizace po sloučení s fotbalovým gigantem PSG do minulého roku nikdy nechyběla. Tým sebral oba domácí tituly a ačkoliv se výrazněji neprosadil na MSI, posun zaznamenal i herně.

Letos by totiž sestava měla být ve velmi dobrém stavu, vrátil se Maple a na MSI se skvěle ukázal marksman Mako. PSG Talon jsou společně s BDS největším favoritem na postup do Main stage Worlds, jakýkoliv jiný výsledek bude zklamáním.

Play-in fáze začíná zítra od devíti hodin našeho času, mimo oficiální anglické vysílání lze turnaj sledovat s českým komentářem na Hitpointu a u domácích ambasadorů Xnapyho s Freezem.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč