League of Legends

Worlds patch je venku, co přinese 13.19 na šampionát?

Worlds patch je venku, co přinese 13.19 na šampionát?
20. 9. 2023
  |  

Tradičně tři týdny před začátkem Mistrovství světa v League of Legends přichází patch, který určí podobu hry na nejdůležitější akci roku. Které postavy se nejspíš vrátí a o jaké nejspíš v profesionální rotaci přijdeme?

Balanční tým Riot Games před Worlds tradičně rozšiřuje metu, jak bývá poslední roky zvykem, proto více šampionů posiluje než zeslabuje či mění. Nerf si tak odnáší pouze nejdominantnější postavy kompetititvního hraní, tedy Azir, Renekton a (znovu) Zeri. Úpravu po nedávném zesílení pak dostala Rek'sai. 

Renekton toho vydrží o něco méně, Zeri půjde jednodušeji trestat a Azir ztratí něco ze svých pokeovacích možností na lince. Především u Zeri drtivá většina komunity doufá, že to již konečně na její vyřazení z mety bude, Riot si s ní totiž od vydání očividně úplně neví rady.
13.19 patch notes | Zdroj: Riot Games
Posílen byl před Worlds tradičně Lee Sin, Gankplank a pozornost získal po dlouhé době Galio či Pyke. Nejzajímavější je ovšem posílení, které dostal Nunu směrem k jeho AP verzi a také o 20% rychlejší projektily pro Twitche v jeho ultimátní schopnosti. Na lince pak bude mírně silnější Syndra a Lissandra.

Změny každopádně nejsou tak markantní, jak bylo často před světovým šampionátem pravidlem. To pravděpodobně znamená, že je balanční tým vcelku spokojený s aktuální metou. Minulé mistrovství nabídlo nejvyšší variabilitu picků v historii, dočkáme se podobné barevnosti i letos?


Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč