League of Legends

Worlds nakonec budou kompletní, klíčový hráč Saigon Buffalo dostal vízum

Worlds nakonec budou kompletní, klíčový hráč Saigon Buffalo dostal vízum
23. 9. 2022
  |  

Vietnamský region se v posledních letech potýkal až příliš často s problémy ovlivňujícími starty týmů na velkých světových turnajích, na Worlds ale nakonec vše dobře dopadlo.

Od vzniku profesionální soutěže VCS ve Vietnamu a od doby, kde je VCS samostatným major regionem tento rok uplynulo pět let. Během této doby VCS nedosáhla žádného významnějšího úspěchu na poli mezinárodního League of Legends, kvalita regionu ale každým rokem stoupá a na poslední turnaje jezdí konkurenceschopné týmy.

Jedním z tradičních účastníků posledních splitů jsou Saigon Buffalo, kteří letos již reprezentovali VCS na MSI. Tam ale nevyráželi jako vietnamská jednička, nahradili suverénního šampiona GAM Esports, kteří upřednostnili Asian Games. Nyní spolu oba týmy míří na Worlds, kam vietnamské týmy přijedou historicky počtvrté a nyní po dvouleté pauze, způsobené covidovou pandemií a uzavřením vietnamských hranic.

Saigon Buffalo na MSI 2022 | Zdroj: Riot Games
Když už se zdálo, že po dlouhé době konečně na vyvrcholení lolesports sezóny zamíří dva nejlepší VCS týmy bez komplikací, opět se situace zdramatizovala. Pro účast na Worlds potřebovali všichni hráči a staff pracovní víza, která byla velkému množství členů organizace na první pokus odmítnuta. 

Krizovou situaci se ale na poslední chvíli podařilo vyřešit a po rozhovoru s konzulátem víza dnes obdržel i poslední zbývající hráč, midlaner Froggy a kouč. Za zásluhy a za pomoc poděkoval i samotným Riot Games, kteří dělali maximum ke zdárnému dokončení procesu. VCS tak po dvouleté pauze budeme mít možnost sledovat v plné síle, cesta Saigon Buffalo začíná 29.9. v play-in fázi proti Istanbul Wildcats.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter Saigon Buffalo
Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč