League of Legends

Worlds 2023 má prvního finalistu, jsou jimi premianti Weibo Gaming

Worlds 2023 má prvního finalistu, jsou jimi premianti Weibo Gaming
11. 11. 2023
  |  

O titul si zahrají Weibo Gaming. V čínském souboji a napínavé sérii přehráli BLG 3:2 a v neděli je čeká bitva o tu nejcennější trofej.

První účast na Worlds a rovnou finále. Organizace WBG předvedla maximální efektivitu a hned v debutovém ročníku si může domů odvézt obrovský mezinárodní úspěch. Čtvrtý LPL seed přitom nejel na turnaj jako jeden z favoritů, v domácí soutěži neskončil ani jednou v top trojce. Přesto nyní mají jisté nejhůře alespoň stříbro.

Kvalita rosteru ovšem byla známá a jenom ukazuje, že Čína je momentálně jasnou jedničkou. Tým ve složení TheShy, Weiwei, Xiaohu, Light nebo světový šampion Crisp v sobě měl uložený obrovský potenciál. Ten naplno rozkvetl v Jižní Koreji a zrovna na nejsledovanější stage. Ideální timing z pohledu organizace.

Weibo Gaming v dlouhé sérii přehráli podobně silné BLG, s nimiž například na jaře prohráli v play-off jasně 0:3. Právě to byl možná impulz ke změně junglera. Karsu nahradil právě Weiwei a s ním ve vzdálené odvetě již odešli jako vítězové - ve hře toho navíc bylo mnohem více. Jejich soupeř, pro kterého to byla také premiéra na Worlds, tak končí těsně před vrcholem.

Čerstvý finalista nyní musí počkat na svého soupeře. Tím se stanou buď T1 nebo JDG, což znamená bud LCK-LPL souboj nebo čistě čínské finále. WBG mají na dosah také unikátní úspěch. Žádnému týmu se zatím nepovedlo zvítězit při své první účasti na Worlds.

Mohou se však stát dalším týmem, který zvítězí jako nejhůře nasazený seed ze své ligy. Loni se skvělý run povedl DRX, jenž na vrchol dokráčel z play-inu. Vzhledem k novému formátu jej mohla WBG parta přeskočit, s jejich formou by to ovšem byla pouze formalita.

JDG a T1 odehrají svůj zápas v neděli 12. listopadu od 9 hodin. Finále je na programu o týden později ve stejný čas.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.