League of Legends

Worlds 2023: BDS zaváhalo proti Velrybám, cesta do hlavní fáze se komplikuje

Worlds 2023: BDS zaváhalo proti Velrybám, cesta do hlavní fáze se komplikuje
11. 10. 2023
  |  

Třetí den Worlds 2023 a největší překvapení je možná hotové. Doposud suverénní BDS padlo proti vietnamské dvojce The Whales, která si připisuje jeden z historických upsetů.

Kdo tohle čekal?! Francouzská organizace BDS vlétla do Jižní Koreji jako uragán. V úvodním LEC vs. LCS duelu smazala Golden Guardians v rychlé sérii 3:0 a podobný průběh se očekával i proti papírově slabším soupeřům The Whales. Pro vietnamskou dvojku to byla vůbec mezinárodní premiéra, na kterou pravděpodobně nikdy nezapomenou.

Přitom první zápas série hovořil jasně pro BDS. Adam na Dariusovi byl jak utržený ze řetězu a v early game nasbíral 6 killů. Spardu na lince naprosto zničil a na svém oblíbeném champovi předvedl jeden z největších carry výkonů v tomto splitu. Nicméně i to bylo málo platné, možná falešné seběvedomí porazilo LEC zástupce na kolena. Nepomohla ani změna stylu draftu, koučové se rozhodli blind pickovat pro nejlépe hrajícího Adama.
Kdo vsadil na The Whales si nyní může užít zajímavý balík peněz!
Výsledek je pro Evropany přímo katastrofální. Od druhé hry převzali otěže The Whales a nejen pro sebe, ale i svůj region, doručili historický upset. Sázkové kanceláře před utkáním měly na jejich postup přes 10. Tomu se říká premiéra na Worlds.

Co to znamená pro oba týmy? TW si ve druhém kole zahraje s CFO o postup do decider matchu, kde se rozhodne o postupujícím. Lepší nasazení znamená, že se tým může vyhnout například favorizovaným PSG Talon, ale ve druhém bracketu také hrozí klání s dobře hrajícími Brazilci. Poražený duelu padá do Loser’s Bracketu, kam se probojují buď BDS, nebo Japonci DFM.

Ve čtvrtek 12. října jsou na programu obě skupiny, kde nejzajímavějším duelem je klání právě Loud s PSG Talon od 9:00. O tři hodiny proti sobě právě nastoupí TW a CFO.
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.