League of Legends
LoL Worlds

Worlds 2021 play-in: Cloud9 ztratili vedení skupiny a čeká je souboj o vše

Worlds 2021 play-in: Cloud9 ztratili vedení skupiny a čeká je souboj o vše
8. 10. 2021
  |  

Jediná výhra scházela severoamerickým zástupcům k postupu do skupiny na Worlds. Cloud9 ovšem překvapivě zaváhali s nejhorším týmem skupiny Unicorns of Love a následně nezvládli tiebreaker.

Ten dopadl vítězně pro Japonce DetonatioN FocusMe, kteří díky zvládnutému finiši mohou oslavit historickou účast v základní fázi Worlds. O tomto rosteru se hovoří jako o nejlepším japonském týmu vůbec, a opět dokázali posunout hranice možného. Zatím není jisté, do jaké skupiny se podívají, vše bude záležet na ostatních výsledcích.
 
Cloud9 tedy čeká poslední souboj o vše, který určí, zda se do vysněné základní části podívají. BO5 sérii svedou s vítězem duelu Peace a RED Canids, což z pohledu LCS týmu by měla být formalita, ovšem týmy na Worlds letos ukazují, že počítat se s nimi musí.
 
Již teď je jisté, že vítěz skupiny A, LNG Esports, zamíří do skupiny D. Jakožto čtvrtý tým z LPL neměl jinou možnost, než se utkat právě s Gen.G, MAD Lions a Team Liquid. 
 
Těžký úkol před sebou mají Hanwha Life Esports. Parta kolem Chovyho čeká na vítěze duelu Galatasaray a Beyond Gaming, což jsou zástupci ze silného Turecka či Taiwanu. 
 
Nejhoršími týmy turnaje se stávají Infinity Esports a Unicorns of Love, kteří skončili na posledním místě skupiny a na Worlds končí.
 
První souboje v rámci play-off se odehrají v pátek od 13:00 a 18:00, stejné časy pak následují duely v sobotu, které rozhodnou o postupujících do skupiny.

Zdroj úvodní fotografie: RiotGames

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.