CS:GO

Výsledková fantazie! OG ve svém úvodním duelu Blast Premier Spring Finals zdolali NaVi

Výsledková fantazie! OG ve svém úvodním duelu Blast Premier Spring Finals zdolali NaVi
15. 6. 2022
  |  

Sestava OG, která byla po posledním rozhovoru svého IGL nexy pro portál HLTV terčem kritiky, na úvod Blastu zaskočila světové trojky v podobě sestavy NaVi. Po nevydařené CT straně na Infernu se OG vzepjali k fantastcikému výkonu na Miragi a po boji na Ancientu berou první vítězství v turnaji.

NaVi vstupovali do zápasu v roli jasného favorita navzdory otazníku v podobě hráče sdy, který se ale v průběhu zápasu etabloval v příjemném světle. Hned od začátku střetnutí bylo jasné, že budeme svědky těsné přetahované. První polovina mapy Inferno, pro kterou OG v banovací fázi sáhli, byla velmi vyrovananá a skončila nejtěsnějším možným výsledkem ve prospěch NaVi.

Fanoušci OG tak mohli být rozhodně spokojení, očekávání za CT stranu ale jejich vyvolení rozhodně nenaplnili. Ani jediný bod během zbývajících osmi kol nenaskočil na stranu NEOFRAGA a jeho kupmánů, což se jednoduše s úspěšným vstupem do BO3 série neztotožnilo.
Pak se šlo na mapu NaVi, tedy mapu de_Mirage. Světové trojky ale za útok nepotvdili důvod, proč si tuto mapu vybrali a OG po úvodní polovině byli ve vedení 11:4. Na pohled pohodlný výsledek se však po změně stran postupně komplikoval, za stavu 15:12 již ale zvládli OG ukončit trvání druhé mapy a poslali souboj do decideru.

Tím se na základě veta stala mapa Ancient. Sada úvodních patnácti kol sice nebyla jednoznačná pro, za CT stranu hrající OG, fantastické výkony Adama Zouhara ale ukázaly, že i ze skóre 9:6 jde Ancient "doklepat". V druhé polovině totiž OG zvládli zapsat sedm důležitých kol, v závěru nepustili NaVi do drtivé koncovky a po neuvěřitelné bitvě donutili NaVi k odevzdání svého skalpu.

Výkony NEOFRAGA neregistrovali jen na serveru, fanoušky portálu HLTV byl bezkonkurenčně zvolen MVP zápasu a celému světu tak ukázal, jaký talisman CZ/SK scéna vybrousila. 

OG vs. NAVI

Výsledek - 2:1
  • Inferno (OG) 7:16
  • Mirage (NaVi) 16:12
  • Ancient (decider) 16:13

Zdroj úvodní fotky: Twitter @OGcsgo

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.