CS:GO

Všechno nejlepší, CS:GO!

Všechno nejlepší, CS:GO!
20. 8. 2022
  |  

V těchto dnech si připomínáme 10 let od spuštění hry Counter-Strike: Global Offensive vydavatelem Valve. Kromě updatu v samotné hře, část komunity netrpělivě očeká source 2 engine, část zase vytváří narozeninová videa, přání a vzpomínky. Ať už patříte do první, druhé nebo obou na jednou, přejeme společně. Všechno nejlepší, CS:GO!

Před několika dny přišel před narozeninový update do Counter-Strike: Global Offensive a ke smutku značné části komunity jsme se opět nedočkali nového engine, který by měl zásadní impact na hru. Nebylo by to však Valve a vývojáři zapojeni do CS:GO, kdyby součástí update nebyla řada překvapení spojených právě s výročím 10 let od spuštění nejnovější verze hry.

Ano, zní to paradoxně říct po 10 letech stále "nejnovější verze hry", ovšem je potřeba říct, že i tak nás dlouhé roky Counter-Strike baví svými příběhy, emocemi a zážiky s ním spojeny. Legendární clutche, série vítězství a titulů od Fnatic, Astralis nebo Natus Vincere, bouřící haly po celém světě sledující ty nejlepší hráče i spousta divokých her na pozadí okořeněných bláznivými sumami za přestup. 

Counter-Strike umožnil růst řady hráčů, organizací i profesionálů pracujících na pozadí esportu. Po předchozích verzích, mezi něž patří nejznámější Counter-Strike: 1.6 a Counter-Strike: Source, jde o dlouhodobou stálici v žebříčcích nejhranějších her na světě. 

Nezbývá než věřit, že i přes někdy zbytečný řev komunity, vezmou vydavatelé za své feedback od profesionálních hráčů ve snaze hru nadále zlepšovat a držet casual hráče aktivními. Podobně tak například profitují Riot Games, kteří často využívají ve svých development týmech bývalé (esport) profíky v kombinaci s profesionáli z oborů v IT. 

Tak ještě jednou, všechno nejlepší CS:GO! 

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.