League of Legends

Chybělo jediné vítězství k senzaci, nakonec MAD Lions bohužel přes Damwon Gaming nepostupují

Chybělo jediné vítězství k senzaci, nakonec MAD Lions bohužel přes Damwon Gaming nepostupují
22. 5. 2021
  |  

Pohádkový příběh se nekoná a MAD Lions v čele s Čechy Carzzym a Humanoidem opouští MSI jenom těsně před branami finále MSI. Úřadujícím mistrům světa Damwon Gaming byli více než důstojným soupeřem, ale ani jeden ze dvou mečbolů do konce nedotáhli.

Zástupci z Evropy semifinálovou sérii prohráli skórem 2:3 a ač je bude vypadnutí mrzet, z dlouhodobého hlediska rozhodně zoufat nemusí. Stále poměrně nezkušené mužstvo se poprvé představilo na hlavní stagi velké mezinárodní akce, čemuž předcházel historicky první zisk titulu v LEC. Na MSI dostali možnost utkat se s těmi nejlepším z nejlepších a ač předvedli velmi heroické výkony a velmi silné Damwon Gaming dotáhli až do pěti zápasů, ve vypjaté poslední rozhodující hře na své soupeře nestačili.

MAD Lions bojovali statečně až do poslední chvíle. V jeden moment dokonce měli navrch a v sérii vedli 2:1, kýžená výhra ovšem nepřišla a zástupci z LCK ukázali svou velkou sílu. Damwon Gaming se tak mohou stát prvním korejským týmem od roku 2017, který zvítězil na Worlds a následně navázal vítězstvím také na MSI. Naposledy se to podařilo SK Telecom 1, od té doby LCK na výherce MSI stále čeká, i proto je na straně Damwon Gaming velká motivace turnaj zcela ovládnout.

Zdroj fotografie: LoL Esports

Ve finále narazí na RNG

Již v pátek 21. května se odehrálo první semifinále, ve kterém se setkali druhé a třetí nejlepší týmy skupiny. Čínští RNG potvrdili roli favoritů a zvládli přes PSG Talon postoupit se skóre 3:1. Taiwanští zástupci se ovšem předvedli ve velmi dobrém světle a všechny zápasy byly poměrně vyrovnané, zejména v posledním rozhodujícím nechybělo mnoho a série se mohla protáhnout až na pět zápasů. RNG však nezaváhalo a podle celkových prognóz se tak posouvá do finále.

Finálový zápas o trofej proti sobě tedy svedou dva doposud nejlepší týmy turnaje. Damwon Gaming je povětšinou pasován na celkového favorita vzhledem k dominantním výkonům. Ovšem pokud někdo dokázal úřadující mistry světa potrápit, byli to právě RNG. Pokud nepočítáme semifinále, tak Korejci doposud na MSI prohráli pouze tři utkání, jednou proti již vypadnuvším Cloud9 a dvakrát právě proti čínským šampionům. Skóre tedy hovoří jasně ve prospěch RNG a bude zajímavé sledovat, jak se dokáží Damwon Gaming poučit ze svých chyb a zda se v BO5 sérii adaptují na pro ně nepříjemný styl hry.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook @MADLionsEN
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.