CS:GO

Vítězem prvního finálového eventu CCT Central Europe se stali hráči Eternal Fire

Vítězem prvního finálového eventu CCT Central Europe se stali hráči Eternal Fire
20. 2. 2023
  |  

Turecká sestava Eternal Fire se stala první vítězem CCT Central Europe Finals. Ve finále si poradili 2:1 s Bad News Eagles.

CCT Central Europe Finals 1, které se konalo v LAN prostředí na Maltě, zná svého vítěze. Stali se jím hráči turecké organizace Eternal Fire!

XANTARES a spol. se nejdříve museli probít skupinou, v níž nejdříve prohráli s Bad News Eagles 14:16 na infernu. Následně si přesvědčivě poradili 2:0 s polskými HONORIS a v zápase o postup do play-off přehráli ruské forZe 2:1. 

V play-off, jenž se hrálo double elimination formátem, si na úvod poradili s vítězem skupiny B ENCE, které porazili 2:0. V upper bracket final však narazili znovu na Bad News Eagles, se kterými opět prohráli, tentokrát 1:2. Následný pád do lower bracket final znamenal opakování duelu s ENCE. Ani tentokrát však turecký tým nezaváhal a po výhře 2:0 si zajistil postup do nedělního finále. 

V něm již na turecký squad čekali potřetí kosovští Bad News Eagles, s nimiž obě předchozí měření sil prohráli. Finále však dopadlo tentokrát lépe pro Eternal Fire, kteří nejdříve vyhráli na overpassu 16:12, následně prohráli 9:16 na mapě mirage a na decideru, kterým se stalo vertigo, zvítězili v prodloužení 19:16. 

Eternal Fire si tak z Malty odváží finanční odměnu 50 000$ a zajištěný slot v CCT Global Finals 2024.

Zdroj úvodní fotografie: CCT

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.