CS:GO

Vítězem Elisa Masters Espoo se stávají fnatic! Ve finále povolili soupeři pouze 9 kol

Vítězem Elisa Masters Espoo se stávají fnatic! Ve finále povolili soupeři pouze 9 kol
20. 11. 2022
  |  

Do finále Elisa Masters Espoo 2022 se probojovali fnatic a BIG. Repríza čtvrtého kola Legends stage brazilského Majoru nabídla jednostrannou záležitost a fnatic si po právu připisují první letošní trofej.

Do dnešního finále Elisa Masters Espoo postoupili němečtí BIG, kteří se postavili hráčům britské organizace fnatic. Tyto dva celky na sebe naposledy narazili v rámci čtvrtého kola Legends stage na IEM Rio Major, kde se z vítězství radovali hráči fnatic poměrem 2:0.

BIG vs. fnatic

Výsledek - 0:2
  • de_vertigo | 4:16 (4:11)
  • de_overpass | 5:16 (4:11)

Pro německé BIG se zápas nevyvíjel dobře hned od úvodního kola mapy vertigo. fnatic na mapě dominovali a v první polovině pustili svého soupeře pouze ke čtyřem bodům. V polovině druhé nepustili Němce dokonce ani k jednomu bodu a připsali si rychlé vítězství 4:16.

Do úvodních kol overpassu nastoupili lépe BIG, kteří se celý turnaj potýkají se ztrátou svého hlavního AWP hráče syrsoNa. Lepší úvod však znamenal pouze první dvě kola, poté otěže převzali opět hráči britské organizace, kteří vyhráli první polovinu totožným poměrem jako na vertigu - 4:11. Druhou polovinu si opět zkušeně pohlídali a po vítězství 5:16 se mohli radovat z vítězství na celém turnaji.

Pro fnatic tato výhra znamená první vítězství celého turnaje přesně po jednom roce. Naposledy se radovali 20. listopadu 2021 z vítězství v REPUBLEAGUE Season 2. Zároveň si kromě finančního bonusu 100 000$ zajišťují také postup do play-in fáze IEM Katowice 2023.

Zdroj úvodní fotografie: @fnatic

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.