CS:GO

Vítěz severoamerického ELEAGUE Boston Major Jacky "Stewie2K" Yip si dává pauzu. Skočí i na Valorant

Vítěz severoamerického ELEAGUE Boston Major Jacky "Stewie2K" Yip si dává pauzu. Skočí i na Valorant
29. 7. 2022
  |  

Jacky "Stewie2K" Yip se loučí s aktivní hráčskou kariérou. Alespoň prozatím. Čtyřiadvacetiletý Američan a vítěz ELEAGUE Boston Major oznámil, že vymění kariéru aktivního hráče za streamera pro Evil Geniuses.

Ve čtvrtek večer se Jacky "Stewie2K" Yip rozhodl oznámit důležitou novinku týkající se své budoucnosti v profesionálním Counter-Strike. Teprve čtyřiadvacetiletý americký CS:GO hráč se rozhodl pro pauzu od aktivního hraní a ve volném čase se bude věnovat vysílání Counter-Strike a Valorant pro organizaci Evil Geniuses.

Právě ve zmíněné organizaci / týmu působil naposledy. V barvách EG přitom působil jen půl roku. Největší stopu zaznamenal v předchozích angažmá, zejména pak Team Liquid a ještě dříve Cloud9.

Vítěz turnajů jako iBUYPOWER Masters IV, Intel Extreme Masters XIV - Sydney, DreamHack Masters Dallas 2019 nebo ESL One: Cologne 2019 zažil největší úspěchy v letech 2018 a 2019.
Nejprve totiž s Cloud9 kraloval na domácím ELEAGUE Boston Major 2018, o rok později rozjel s Team Liquid hvězdnou cestu a sérii za sesazením Astralis z trůnu světové jedničky.

Stewie2K se svými spoluhráči bavil svět a dokázal během 3 měsíců v roce 2019 ovládnout hned 7 turnajů. Trešničkou na dortu bylo vítězství na ESL One Cologne 2019, což Team Liquid vyneslo také Intel Grand Slam Season 2 v hodnotě $1,000,000.

V posledních dvou letech však kariéra severoamerického reprezenta úspěchy nepřinášel a střídání týmů tomu také nepřispělo. Poslední zlato si navíc odnesl Stewie2K před více než rokem, v květnu 2011 na turnaji cs_summit 8.

Ve svém vyjádření si však hráč nechává otevřená zadní vrátka a s kariérou se ještě loučit nechystá. 

Zdroj úvodní fotografie: @PGL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.