League of Legends

Vitality v krizi? Fnatic zvládli odvetu a poráží je podruhé v sezóně

Vitality v krizi? Fnatic zvládli odvetu a poráží je podruhé v sezóně
12. 2. 2022
  |  

Druhý bod pro Humanoida. Fnatic si s Team Vitality poradili i v odvetě a v sezóně nad nimi drží skvělé skóre 2-0.

Supertým nebo spíše superzklamání? Vitality s hvězdným rosterem je zatím hluboko pod očekáváním. Druhá prohra v řadě, včetně šlágru s Fnatic, je posunula na sedmé místo se ziskem pěti bodů - mimo pozice zajišťující play-off. Je na čase bít v jejich táboře na poplach?

Z horní poloviny tabulky se jim podařilo porazit pouze jednou G2, v každém dalším "těžším" souboji padli. Naposledy si na nich smlsli Fnatic, kteří po horší sérii výsledků nalezli formu ze začátku splitu a s osmi body jsou na druhém místě. 

Jak zápas s Vitality probíhal? Vyrovnaný začátek, ale postupně začali otěže přebírat Fnatic a zvládli zvítězit pod komfortních 30 minut. Nechávat k first picku Zeri se nevyplácí, Upset tradičně předvedl výborný výkon a se skóre 7/1/4 byl opět klíčovým mužem výhry. Skvěle zahrál také Razork, který předvedl pravděpodobně svůj nejlepší výkon v dresu Fnatic. Jeho Viego byl aktivní po celé mapě a zapojil se celkově do 12 killů týmu.

Český souboj mezi Carzzym a Humanoidem tak dopadl opět vítězně pro midlanera. Tomu se v novém rosteru zatím daří výrazně lépe, podle supporta Hylissanga je z něj také hlavní shotcaller týmu a v sestavě má velké slovo. 

Carzzyho čeká krušný zbytek sezóny. Momentálně jsou mimo pozice zajišťující play-off, pro optimální šanci na výhru splitu je výhodné skončit v top čtyřce. Ta se nyní může vzdát na míle vzdálená, prostoru pro zaváhání už mnoho není. 

Záznam celého LEC si můžete pustit zde:

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.