League of Legends

Vitality postupují přes Excel, sérii rozhodli až v pátém zápase

Vitality postupují přes Excel, sérii rozhodli až v pátém zápase
27. 3. 2022
  |  

Povinnost zvládnutá. Team Vitality postupují přes Excel do dalšího kola play-off v LEC Loser’s bracketu, na celkovou výhru se ale hodně natrápili.

V jednu chvíli Excel dokonce vedli 2:1 a chyběla jim jediná výhra k rozhodnutí série. Jenomže právě tento nůž na krku možná probral všechny hráče Vitality a ti ze sebe v kritickém momentu vydali to nejlepší. Lídr týmu a midlaner Perkz se tímto stylem vyjádřil i po zápase: „1:2 powerspike nikdy neselže,“ rýpl si lehce na Twitteru do ostatních. Ve druhé polovině série byl výborný toplaner Alphari, který tak trošku vykoupil horší vstup do zápasů.

Excel bojovali statečně, ale jejich historicky první play-off končí hned napočátku cesty. Smutnit ale rozhodně nemusí, papírově jasně lepší roster natáhli až na pět zápasů, což čekal málokdo, a dlouho šahali po postupu. Roster se určitě má od čeho odrazit a do letního splitu jít se zdviženou hlavou.

Z play-off také bohužel vypadává první český hráč - Patrik. Na botu sváděl velké souboje se svým krajanem Carzzym, který nakonec měl těsně navrch a stále může živit naději na obhájení titulu. ADC je totiž stále úřadujícím šampionem, protože vyhrál poslední split s MAD Lions.

A co bude dál pro Team Vitality? V následujícím kole se utkají s G2, což bude velmi pikantní souboj. Perkz nastoupí proti organizaci, ve které strávil nejlepší roky kariéry a společně dokráčeli na nejvyšší možné příčky. Pro obě strany to bude extra motivace navíc, navíc souboj dvou legendárních midlanerů caPse a Perkze bude také velmi zajímavé sledovat.

Vitality proti G2 je na programu 1. dubna od 18:00, vítěz pokračuje v Loser’s bracketu a jde na Misfits. Tým, který prohraje, v play-off končí úplně.


Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.