League of Legends

Vitality oznámili nový roster, Carzzyho nahradí Slovák Neon

Vitality oznámili nový roster, Carzzyho nahradí Slovák Neon
23. 12. 2022
  |  

Francouzská organizace oficiálně potvrdila svůj League of Legends roster pro 2023. Z původní pětice zůstává pouze jenom Perkz, součástí je ADC Neon.

První projekt supertýmu nevyšel, přichází druhý pokus. Team Vitality chtěli loni dominovat domácí i zahraniční scéně, ale výsledkem byla pouze jediná účast v play-off. Jeden z nejdražších rosterů v loňském skončil hluboce za očekáváním, z čehož management samozřejmě vyvodil důsledky.

Končí tak hned čtyři hráči, včetně ADC Carzzyho, který se vrací zpět “domů” do MAD Lions. V rozhovoru pro RIFTCZECH prozradil, že atmosféra v týmu nebyla ideální, hráči si nesedli lidsky či herně a nefungoval pořádně ani koučink. Není proto divu, že z původního týmu zůstává pouze midlaner Perkz.

 


Jeho nově doplní jediný slovák v LEC Neon, který má za sebou unikátní statistiku. Oba týmy, v nichž působil, prodaly svůj slot v lize. Nejprve Schalke 04 a naposledy Misfits. Pokaždé ovšem ADC zvládl najít nové angažmá a po povedeném roce obdržel největší šanci kariéry, protože roster Vitality vypadá na papíře silně. 

Na botlince ho doplní Kaiser, německý support, který poslední tři roky strávil v barvách MAD Lions a s týmem oslavil dva tituly. Ve zbývajících dvou rolích se organizace vydává asijskou cestou, do jungle byl povýšen hráč z akademie Bo, jenž poslední půlrok sbíral zkušenosti a postupně se aklimatizoval na Evropu. Jeden z nejtalentovanějších čínských hráčů byl součástí sázkařského skandálu, kvůli kterému obdržel na nějaký čas stopku. Angažmá v LEC bere jako možnost restartovat svou kariéru.

Na top si Vitality vyhlédl korejského hráče Photona. Ten doposud působil v challenger týmech T1, Gen.G nebo LSB. Na nejvyšší úrovni zatím neodehrál ani utkání a evropská anabáze tak pro něj bude v top 4 ligách premiérou.

Změna přichází také v realizačním týmu. Novým head coachem se stává Carter, naposledy trenér Misfits, k ruce dostane bývalého profesionálního hráče Hjarnana. 

2023 roster Team Vitality:

Top: Photon
Jungle: Bo
Mid: Perkz
ADC: Neon
Support: Kaiser

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.