League of Legends

#1 Velmi křehké LoLkové vztahy: Zed vs. Shen

#1 Velmi křehké LoLkové vztahy: Zed vs. Shen
29. 4. 2021
  |  

Mezi některými z postav League of Legends je dokonce víc soli než v průměrné soloQ hře na EUNE. Kdo koho podrazil, mezi kterými šampiony kvete romantická story nebo kteří šampioni byli dříve přátelé a stali se z nich nepřátelé na smrt?

Na Summoner’s Riftu pobíhá přes 150 šampionů a často se sekají hlava nehlava. Riot se čím dál víc snaží vyprávět příběhy ze světa Runettery, ať už skrz nádherná CGI videa, chystané seriály a filmy, nebo skrz povídky.

V často přehlíženém LORE hry League of Legends je spousta skvělých příběhů. Takže příště, až budete hrát třeba za Shena a potkáte v enemy týmu Zeda, ukažte mu co proto! Seriál Velmi křehké lolkové vztahy začíná...

Zed vs. Shen - z nejlepších kamarádů nepřátelé

Oba nindžové vyrůstali v chrámu klanu Kinkou v říši Ionia, která se roky bránila invazím sousedící říše Noxus (Darius, Draven, Katarina a další).

Shen se narodil jako syn Kusha, velmistra celého řádu Kinkou. Od narození byl vychováván k vyrovnanosti, míru duše a pokoře. Bezchybný student, který inspiroval ostatní členy řádu.
Neměl sourozence, ale skoro bratrem se mu stal sirotek, kterého našli na schodech chrámu, Zed.

Oba se stali zdaleka nejsilnějšími učni celého řádu a jejich přátelství se jen sílilo. Zed, který měl vznětlivější povahu a neuměl ovládat své emoce, vždy našel u Shena pochopení nebo radu. Kde Shen se ale snažil hledat mír, Zed byl neoblomný a chtěl chránit svou zemi, Ionii, za každou cenu i násilím. Nenáviděl Noxus celým svým srdcem.

Když nepřesvědčil velmistra Kusha, aby řád Kinkou vyrazil na obranu země proti invazi z Noxusu, odešel Zed navždy z řádu, nepochopen svým mistrem a především “bratrem” Shenem. Svým zápalem pro ochranu Ionie ale snadno našel další spojence a spolu byli prokletím všech nepřátel své země.

Zed byl však poznamenám. Kdysi v chrámu Kinkou narazil na prastarou černou skříňku. Stínový artefakt, který mu ukázal dveře k nepoznané síle. Artefakt mu stále našeptával, aby se jej zmocnil. Zed neodolal.

Při pokusu získat stínový artefakt zabil Zed svého bývalého mistra, Kusha. Otce Shena.

Celý řád Kinkou a především Shen nedokázali tuto obrovskou zradu pochopit. Zed se svými pohůnky vybili chrám řádu Kinkou a založili řád zcela nový. Shen se zbytky řádu musel prchnout a založit nový chrám. Na útěku. Velkou oporou a motivací mu byla nadějná mladá studentka, Akali.

Potom, co se podařilo Ionii nájezdům Noxusu ubránit, nový Zedův Stínový řád a obnovený řád Kinkou pod vedením Shena udržovaly vratké příměří. Avšak Zed ví, že nikdy nedojde odpuštění za to, co provedl...

Zdroj úvodní fotografie: League of Legends
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.