Velký upset! DRX postoupili přes Gen.G poprvé do finále

Velký upset! DRX postoupili přes Gen.G poprvé do finále
31. 10. 2022
  |  

Krasojízda DRX pokračuje. Korejský tým porazil favorizované Gen.G 3:1 a zaslouženě si zahraje finále Worlds, vůbec poprvé ve své historii.

Právě se píše jeden z nejlepších příběhů letošní sezóny. DRX skončili na šestém místě v LCK, díky gauntletu si postup na Worlds nakonec vybojovali - v jednu chvíli ale byli zápas od vyřazení. Přes play-in prošli do skupin, kterou na úkor Top Esports i Rogue ovládli. Po reverse sweepu EDG přišel velký skalp největšího favorita na výhru turnaje Gen.G.  A finále je na světě. 

Od DRX nikdo příliš nečekal, na Worlds jeli jako “nejslabší” tým z Jižní Koreji, ale přesto skončí nejhůře druží. V průběhu turnaje se vypracovali do vynikající formy a ukazují, jak je důležitý vývoj a adaptace v průběhu samotné akce. Vůbec poprvé je také nejhorší seed z regionu ve finále. Legendární ADC Deft vypadá výborně, v životní formě hraje midlaner Zeka, který je zatím jedním z aspirantů na ocenění MVP celých Worlds. Jmenovat ovšem můžeme každého v barvách DRX.

Chovyho parta tak končí předčasně v semifinále. Aspirant na titul v průběhu LCK play-off ztratil jediný zápas, ale oproti DRX se s formou na Worlds příliš nepotkal. Jejich hry nebyly přesvědčivé a téměř vypadli i v čtvrtfinále s DWG Kia.

DRX v sérii sice prohráli úvodní zápas, ale díky třema výhrám v řadě mohli jít slavit. Jeden z klíčů k úspěchu? Kindred. Tento champion zatím na Worlds neměl moc velkou prioritu, ale v podání Pyosika z ní byla opravdu silná zbraň. “Je to Z tier champion do jungle,” komentoval na Twitteru analytik LS. Ve dvou ze tří vítězných zápasů na ní předvedl skvělé výkony.

Obrovské zadostiučinění slaví Deft. Legendární ADC je poprvé ve své kariéře na dosah té nejcennější trofeje, v jeho dlouhé a obdivuhodné kariéře by to byla krásná tečka. Teprve 19letý Zeka se zase zapisuje do paměti fanoušků, v Číně na sebe totiž moc neupozornil. A oslavné chorály zaslouží support BeryL, který se může pyšnit unikátní statistikou - potřetí v řadě je ve finále Worlds! Poprvé z toho bylo zlato, podruhé stříbro.

DRX - Gen.G 3:1

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.