League of Legends

Velký přestup na spadnutí! Humanoid by se měl z MAD Lions přesunout do Fnatic

Velký přestup na spadnutí! Humanoid by se měl z MAD Lions přesunout do Fnatic
10. 11. 2021
  |  

Nejen kolem Carrzyho je živo. Další český hráč ve službách MAD Lions by podle nepotvrzených zdrojů měl opustit MAD Lions. Velký zájem má legendární organizace Fnatic.

Humanoidův přestup je na spadnutí již od začátku offseason. Midlaner byl před nejprve spojovaný zejména s odchodem do LCS, kde se nabízelo hned několik organizací jako TSM či Cloud9 - oba celky totiž hledají nové midlanery, a lokálního talentu je v Severní Americe pramálo.

Nakonec vše nasvědčuje tomu, že Humanoid nějaký čas zůstane ještě v Evropě. Podle leaknutých informací twitterového účtu LEC_Wooloo o českého hráče velmi stojí sedminásobný LEC šampion Fnatic. Přestup by měl být v pokročilé fázi a brzy dotažen. Jelikož je midlaner pod smlouvou, musí ho jeho nový zájemce odkoupit.

Organizace dnes ráno na svém Twitteru zveřejnila post s jednoduchým sdělením "Good Morning", což v kontextu později leaknutých spekulací může souviset právě s Humanoidem.
Zdroj: Twitter @LEC_Wooloo
Během jedné offseason by tak změnili působiště jak Humanoid, tak i Carzzy, kteří spolu strávili dva úspěšné roky v MAD Lions. Společně ovládli celý domácí ročník 2021 a získali dva tituly, na nedávno skončeném Worlds postoupili poprvé v historii týmu do čtvrtfinále.

Fnatic je jedna z předních světových organizací, která vznikla již v roce 2004. Z původně Counter-Strikového týmu je veliký brand soupeřící hned v několika předních titulech. Velké úspěchy zažil tým právě v League of Legends, kde od začátku sbírá trofej za trofejí. Před 10 lety se stali vůbec prvními šampiony turnaje Worlds, který je dnes nejprestižnějších e-sportových akcí akcí. Pochlubit se mohou také druhým místem z roku 2018, do té doby žádný západní tým, vyjma prvního ročníku, do finále nepostoupil.

Ve vitríně mají také 7 titulů z LEC, což je druhý největší počet po G2 Esports (8). Pokud budeme počítat i druhá místa, jsou vůbec tou nejúspěšnější organizací - stříbro totiž brali v pěti případech. Pokud přestup skutečně dopadne, stane se Humanoid součástí slavné organizace, což je rozhodně čest pro něj a také celé české League of Legends.

Zdroj úvodní fotografie: LoL Esports / LEC

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.