League of Legends

Velký páteční šok v LEC. Astralis po 9 porážkách získali vítězství proti doposud neporaženým Rogue

Velký páteční šok v LEC. Astralis po 9 porážkách získali vítězství proti doposud neporaženým Rogue
11. 2. 2022
  |  

Neuvěřitelné. Po dlouhých 9 zápasech se Astralis konečně mohli po konci zápasu v LEC 2022 radovat. Paradoxně porážka přišla proti doposud neporaženým Rogue.

Téměř nikdo nečekal, že by se to mohlo povést nyní. Astralis nastupovali do zápasu s Rogue jako absolutní outsider, přesto se po 35 minutové hře mohli začít radovat z vítězství. To letos hráči dánské organizace ještě nezažili.

Již několikrát byli Astralis blízko vítězství, ovládli early game, ale pak se hra rozpadla a soupeři získávali proti poslednímu celku LEC "snadná" vítězství. Dnes tomu však bylo jinak.

Astralis rozehráli zápas s Rogue velmi svědomitě a Oliver "Dajor" Ryppa na midu zvládl svoji roli a úvodní výhodu dokonale. Rogue se sice po early game dostali zpět do hry, přesto však Astralis nepolevili a favorita už do zápasu nepustili.

Snaha Rogue v posledních chvílích odchytit soupeře a nedovolit mu postup na open bázi nevyšla a bylo hotova. Pětatřiceti minutová partie poznala nečekaného vítězě.

Astralis tak po 10 hrách drží poslední místo se skóre 1:9, Rogue naopak 9:1. Na jedné straně první vítězství, na druhé první porážka. Další víkend LEC nabídl tak první překvapení hned na úvod, což může posloužit jako solidní pozvánka na zbytek víkendu.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport