League of Legends

Velký merge týmů na obzoru, Rogue a KOI údajně plánují spojit síly

Velký merge týmů na obzoru, Rogue a KOI údajně plánují spojit síly
20. 8. 2022
  |  

LEC ještě ani neskončila a na povrch vyplavala další potenciální velká novinka. Přední evropský tým Rogue by měl propojit síly se španělským gigantem KOI a fungovat pod jedním brandem.

Chystají se další velké změny v LEC. Již nyní je jisté, že v roce 2023 neuvidíme tradiční značku Misfits, kupce údajně hledají také Astralis a do party se přidávají Rogue. Neznamená to však, že by dvojnásobný vicemistr hledal exit ze soutěže, podle zatím neoveřených zdrojů vyjednává o možném spojení sil s dalším celkem. Po námluvách s předními ERL týmy, včetně Karmine Corp, by měl zůstat poslední zájemce KOI.

Španělská organizace je nováčkem na scéně, ale krátká existence jim nezabránila v tom, aby překonala všechny divácké rekordy v LVP. Tým totiž byl založen populárním streamerem Ibaiem Llanosem a fotbalistou Barcelony Gerardem Piquém, dlouho očekávaný vznik tak byl ihned provázen obrovským zájmem stovkami tisíc lidí.

Popularita je právě něco, s čím Rogue bojují. Organizace na pole League of Legends vstoupila až v roce 2019 při vzniku frenšízy, od té doby se sice vypracovala na přední tým z hlediska úspěchů, ale stále se jim nedaří oslovit masy fanoušků. Stačí se podívat například na počty sledujících na Instagramu, Rogue má „pouhých“ 76 tisíc followerů, zatímco jejich konkurent v lize G2 hned o 1,3 milionů více.

Propojení Rogue a KOI tedy dává smysl oběma stranám. Španělský tým dokáže přinést popularitu a zájem, v zádech má oblíbenou herní osobnost i jednoho z předních fotbalistů současnosti. V prvním ročníku se týmu nepodařilo udělat větší úspěch, zůstal bez titulu a ani jednou se neprobojoval na EU Masters. Tohle zase netrápí Rogue, kterým se na tom esportovém poli daří a dlouhodobě patří do top trojky v Evropě.

Podle spekulací by KOI měli do Rogue vstoupit nákupem 40% podílu, cena se odhaduje na €20 milionů. Struktura LEC týmu by se zanechala, akademie by pak zamířila do Španělska, kde by nastupovala v tamní LVP lize. Zástupci obou týmů by stále měli vyjednávat poslední detaily, ty poté musí představit Riot Games, jelikož bez jejich schválení nemůže deal projít.

Stále není jisté, jak by vypadala vizuální podoba týmů, to se pravděpodobně fanoušci doví až po oficiálním oznamení. Mluví se například o názvu KOI Rogue či Rogue KOI. Spekulace také zatím nehovoří o tom, zda se jedná o propojení pouze v League of Legends, či jde o kompletní propojení organizací.

Zdroj fotky: Blix.gg

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.