CS:GO

Velký dánský návrat? Podle zdrojů se dev1ce má chtít vrátit zpět do Astralis

Velký dánský návrat? Podle zdrojů se dev1ce má chtít vrátit zpět do Astralis
20. 12. 2021
  |  

Na první pohled může jít o nejbláznivější nápad na světě, na ten druhý už má něco do sebe. Dojde na návrat dánského hráče dev1ce do Astralis?

Podle zdrojů serveru 1pv.fr a dexerto.com by mělo dojít na loučení Nicolai "dev1ce" Reedtze s NIP a následně na návrat do Astralis, jakožto preferovanou variantu od jednoho z nejlepších CS:GO hráčů všech dob.

Je to aktuálně 7 měsíců od chvíle, kdy se dánský hráč Nicolai "dev1ce" Reedtz rozhodl opustit Astralis pro život ve Švédsku, kde má přítelkyni, rozumí jazyku a chtěl žít život spojený s NIP. Nicméně to vypadá podle zdrojů zahraničního portálu, že by dev1ce nemusel v týmu ze Švédska vydržet ani rok.

Dánský hráč v NIP ustoupil reflektorům, protože samotnému celku se až tak nedařilo, kromě zisků několika druhých míst a titulu na Intel Extreme Masters XVI - Fall: Europe. Rozhodně to nebylo takové, jako předtím zažíval v Astralis.

Kde pálí Astralis? Na AWP!

Zdroje renomovaných portálů také uvádí, že návrat do Astralis by byl potenciálně preferovanou variantou samotného hráče.

Důvod, proč by potenciálně návrat dával smysl i pro organizaci je pozice snipera v dánském celku. Čachry s rotací a rolí hráčů, potažmo střídání AWP mezi gla1ve a lucky očividně týmu nesvědčí a je potřeba najít konzistentní linii toho, jak se tato role bude v týmu vyvíjet.

Návrat velezkušeného AWP hráče by tak dával po stránce rolí v týmu absolutní smysl. Je však tak rychlý přesun "zpět do stejné řeky" ideálním rozhodnutím? Odpovědi dají až následující týdny, během kterých se ukáže, zda k tomuto přestupu skutečně dojde.

Pokud jsou informace pravdivé, dev1ce má před sebou dost možná klíčové rozhodnutí v aktuální chvíli života - opustit Švédsko pro návrat do Kodaně? Podle všeho se před několika týdny přestěhoval! Případně by se nabízelo zkusit hybridní režim přeletů a žití po hotelech jako tomu bylo do chvíle přestupu?

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.