CS:GO

Velká francouzská bitva pro Vitality! G2 Esports poprvé v m0NESYm prohráli

Velká francouzská bitva pro Vitality! G2 Esports poprvé v m0NESYm prohráli
5. 2. 2022
  |  

Francouzské organizace G2 Esports a Vitality se utkaly poprvé v roce 2022 ve vzájemném CS:GO souboji po změnách v sestavách. V (před)posledním zápase BLAST Premier Spring Groups 2022 se nakonec radovali Vitality.

Velká bitva dvou rivalů nabídla fanouškům světového CS:GO všechny 3 mapy BO3 série. Nejprve Vitality zvládli otočit úvodní dějství na mapě Inferno, kde v polovině prohrávali 7:8. Po výměně stran však dovolili G2 Esports uhrát pouze dvě kola a postupně dokráčeli za vítězstvím na mapě.

Mapa Mirage se naopak velmi rychle zvrtla na stranu francouzských G2 Esports. NiKo předvedl další ze svých skvělých výkonů a prakticky v polovině bylo již rozhodnuto. Když za T-side Vitality nezvládli bodovat, bylo jasné, že je vítězství G2 a srovnání série na světě (4:16).
Vitality se před poslední mapou oklepali a táhli za vítězstvím. Sérií 6 vítězných kol převrátili ve svůj prospěch již první polovinu a navíc zvládli i částečně první kola v polovině druhé. Za stavu 15:8 však rozjeli G2 Esports stíhací jízdu, kterou vedlo finsko-bosenská dvojice Aleksib & NiKo. Ve 28. kole však Vitality dokázali zastavit rozjet soupeře a po výsledku 16:12 mohli začít slavit vítězství.

G2 vs. Vitality

Výsledek - 1:2
  • de_inferno 10:16 (8:7)
  • de_mirage 16:4 (11:4)
  • de_dust2 12:16 (5:10)

Tým Vitality si díky vítězství zajistil slot na jarním BLAST Premier Finals, naopak G2 Esports budou hrát zítřejší zápas s názvem "Last Chance" proti MIBR.

Zajímavostí je, že francouzský trenér Rémy "XTQZZZ" Quoniam poprvé v novém agažmá zažil porážku, navíc proti svému bývalému zaměstnavateli.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @TeamVitality

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.