CS:GO

Ve středu startují kvalifikace na ESL Challenger Katowice. Jaká cesta vede pro tuzemské týmy?

Ve středu startují kvalifikace na ESL Challenger Katowice. Jaká cesta vede pro tuzemské týmy?
2. 5. 2023
  |  

Opět je zde příležitost pro řadu týmů z nižších pater světových rankingů okusit, jaké to je bojovat o zajímavé evropské turnaje. Nyní se konkrétně nabízí příležitost kvalifikací na ESL Challenger Katowice 2023. Jaká vede do Polska cesta?

Jediná otevřená evropská kvalifikace, ze které postoupí TOP 4 do uzavřené kvalifikace, kde si společně s dalšími 4 celky zahraje celková osmička o jediný slot na polský turnaj. Zdá se to takřka jako nesplnitelný úkol. Příběhy týmů jako 9INE však mluví o tom, že i taková pohádka se napsat dá. Zvládne to při jedné z posledních příležitostí i česko-slovenský CS:GO tým?

Na webu ESEA se už dá registrovat k účasti v kvalifikačním turnaji ESL Challenger Katowice 2023: European Open Qualifier a očekávat se dá, že při jedné z posledních příležitostí kvalifikovat se na světovou akci od ESL v rámci CS:GO, nebudou chybět ani česko-slovenské celky. Zejména ty, které mají evropské ambice. 
Vzhledem k tomu, že se jedná o jedinou kvalifikaci, bude účast zřejmě hojná a postup bude tak o to víc vzdálen. Mezitím se postupně polský turnaj plní zajímavými celky. Pozvaní jsou ENCE, Virtus.pro, FORZE nebo paiN, účast si přes severoamerickou kvalifikaci zajistil tým Party Astronauts, v jižní Africe zase uspěli Bravando. Poslední dva sloty se tak rozdají v jižní Americe a Evropě.

Closed kvalifikace v Evropě zná už čtveřici pozvaných týmů. Těmi jsou týmy BIG, GamerLegion, Ninjas in Pyjamas a Movistar Riders. A právě s nimi si o slot na turnaji, který bude v Evropě zřejmě jednou z posledních offline akcí ve hře CS:GO, zahraje čtveřice týmů ze středeční a čtvrteční online open kvalifikace.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.