League of Legends

Ve formě hrající G2 hladce poráží Misfits 3:0 a postupují do semifinále LEC

Ve formě hrající G2 hladce poráží Misfits 3:0 a postupují do semifinále LEC
3. 4. 2022
  |  

Tři zápasy, tři výhry a lehký postup. G2 předvedli výbornou sérii a zaslouženě postupuje do semifinále LEC, kde se utká s Fnatic.

Role favorita potvrzená. Misfits nebyli pro skvěle hrající G2 příliš velkou překážkou a jejich cesta play-off v jarním splitu končí. Ač ve vyřazovací části vyhráli jediný zápas ze šesti, i tak končí na celkovém 4. místě, což je jejich dosavadní nejlepší výsledek.

Misfits do play-off šli v pozici černých koňů, měli výborný závěr úvodní fáze a zejména midlaner Vetheo budil velký respekt. Mladý Francouz byl horkým kandidátem na zisk MVP celého splitu, ale jeho aura v BO5 sériích jako kdyby vymizela. Týmy věděly, na co a koho se přesně připravit a pokusili se Vethea eliminovat. Ani proti G2 příliš nepředvedl a pokud se nedaří jemu, mají Misfits většinou cestu k vítězství zavřenou.

Naopak caPs a spol. se dokázali z předchozí porážky s Fnatic výborně oklepat a předvedli možná nejlepší trojici zápasů probíhající sezóny. "Porážka s nimi nás hodně naučila," řekl v pozápasovém interview Flakked. 

Výhoda tohoto rosteru je, že mají mnoho možností, jak soupeře ohrozit. Na topu řádí BrokenBlade, opřít se mohou také o ADC Flakkeda a zkušená dvojice caPs a Jankos je jistotou. Každý z nich minimálně jednou zazářil.

G2 tak pokračují Loser’s Bracketem a v semifinále je čeká odveta s Fnatic. Ti ztratili výborně rozehranou sérii proti Rogue a je možné, že to zamává s jejich psychikou. G2 zase půjdou do série výborně povzbuzení po clean sweepu 3:0.

Semifinále je na programu v sobotu 9. dubna od 17:00. Finále den později ve stejný čas.



Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.