CS:GO

Ve 36 letech se TaZ loučí s kariérou. Vyhrál Major v CS:GO i CS, vlastní projekt nevyšel

Ve 36 letech se TaZ loučí s kariérou. Vyhrál Major v CS:GO i CS, vlastní projekt nevyšel
1. 4. 2023
  |  

Šestatřicetiletý veterán Wiktor "TaZ" Wojtas působí na poli hry Counter-Strike bezmála od počátku aktuálního stolení a hře tak věnoval více než 20 let. Jeho oficiální konec kariéry přišel poté, co padl i jeho vlastní projekt - organizace HONORIS.

V pátek 31. března 2023 zažila polská scéna smutný moment, legendární veterán TaZ, který zažil úspěchy a vítězství na Major v turnajích ve dvou verzích hry Counter-Strike, se rozhodl rozloučit a definitivně s kariérou skončit.

Na aktivní Counter-Strike scéně začal Wiktor "TaZ" Wojtas působit už na začátku aktuálního století a jeho kariéra tak čítá více než 20 let. Působil v desítkách různých organizací, s nimiž zažil vzestupy i pády.
TaZ a jeho rozlučková fotka
Po přechodu na hru Counter-Strike: Global Offensive se mu nejdelší angažmá, trvající 4 roky, naskytlo v polské legendární organizaci Virtus.pro. Do tamní i světové scény se dokázal zapsat zlatým písmem. Mezi jeho největší triumfy patří vítězství na turnajích ESL Major Series One Katowice 2014, ELEAGUE Season 1 nebo DreamHack Masters Las Vegas 2017. Druhé místo má z ELEAGUE Major 2017´, kde Virtus.pro prohráli ve finále s Astralis. A s Polskem (Virtus.pro) získal bronz také za World Electronic Sports Games 2016.

V závěru kariéry se polský hráč Wiktor "TaZ" Wojtas pokusil přistoupit na novou roli, společně se svým dlouholetým spoluhráčem a kamarádem Filipem "NEO" Kubskim založil organizaci HONORIS, který zažila během posledních měsíců zajímavý vzestup. Také ta se však loučí poté, co se na ní projevily finanční problémy.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.