League of Legends

Varování: BANGER v LEC - MAD do finále a G2 nebo FNC out?

Varování: BANGER v LEC - MAD do finále a G2 nebo FNC out?
20. 8. 2021
  |  

Od pátku do neděle nás čekají jedny z nejdramatičtějších zápasů LEC. Finalisté jarního splitu, MAD Lions a Rogue, si to rozdají o přímý postup do finále. Legendární Fnatic budou hrát s Misfits Gaming a vítěz se bude rvát o postup proti G2 Esports.

LoLkaři mají tenhle víkend svátek!

  • 18:00 Pátek 20. 8. | Fnatic vs. Misfits Gaming
  • 17:00 Sobota 21. 8. | MAD Lions vs. Rogue
  • 17:00 Neděle 22.8. | G2 Esports vs. Fnatic/Misfits Gaming

Fnatic vs. Misfits Gaming

Fnatic se pokouší oživit bývalou slávu, když ještě za vlády FNC Reklesse, byli známí jako králové Evropy a v roce 2018 dokonce reprezentovali Evropu ve finále Worlds! Jenže za poslední rok se v sestavě stalo tolik změn, že málokdo vůbec čekal, že budou Fnatic bojovat o možný postup na Worlds. Rekkles out, jungler Selfmade out, mid laner Nemesis out.
"Pánové, pojedeme na Worlds?" | Zdroj: flickr.com/photos/lolesports
Ale i přes tyto změny se Fnatic rvou jako šílení lvi (no pun intended). Bývalý top laner Bwipo se s novou rolí junglera sžil dost rychle a společně s mladým talentem Adamem na top lince tvoří hodně nebezpečnou dvojici na horní polovině mapy. Na této straně se rozhodne. Každopádně do série vstupují Fnatic jako větší favorit než Misfits a zároveň nemůžeme přijít o zápas G2 vs. FNC!

MAD Lions vs. Rogue

Začíná přituhovat. Tahle BO5 série slibuje nejlepší LoLko, které současná evropská scéna může nabídnout! Finalisté z jarního splitu se utkají o přímý postup do finále! Rogue považuje většina týmů LEC jako nejsilnější tým. Hrají stabilně, precizně, bez jakýchkoli zbytečných chyb a potrestují každý přešlap soupeře. Jenže proti Rogue se postaví obhájci titulu, MAD Lions, s českou dvojicí Matyáš "Carzzy" Orság a Marek "Humanoid" Brázda, kteří v posledních týdnech předvádí naprostý strop LoLka a Carzzy si pomalu jde pro titul MVP hráče splitu.
Marek "Humanoid" Brázda se těší na obhajobu titulu | Zdroj: flickr.com/photos/lolesports
A přesně toto extrémně rychlé tempo, agresivní a kreativní play-style MAD Lions jsou zbraní, která na Rogue funguje. Už minulý týden jsme viděli, že proti Misfits Gaming potřebovali Rogue k výhře všech 5 kol BO5 série - a to čekal málokdo.

Dost silný statement ale poslal na rozhodující 5. Mapě jungler Rogue, Inspired, který s OP-bugged-RITOPLS šampionem Viegem zandal tento pentakill.



G2 Esports vs. Fnatic/Misfits Gaming

V neděli nás potom čeká zápas, který přepíše historii LEC. G2 Esports, tým který má nejvíc titulů v historii LEC/LCS EU, bude hrát o postup v lower bracketu, a pokud vypadne, hrozí, že finalisté z Worlds 2019 se na mistrovství světa ani nepodívají.

Navíc ať už vypadnou Fnatic nebo G2 Esports, už teď víme, že letos to bude poprvé od roku 2016, kdy na Worlds nejedou oba dva tyto evropské power house týmy!

Let’s go, boys! Dejte nám pořádné LoLko!

Zdroj náhledové fotografie: flickr.com/photos/lolesports

Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.